Путін злякався та почав війну: екс-розвідник розповів про страх диктатора (відео)

На думку Жирнова, президенту РФ варто було тихо піти на пенсію.

21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав свій смертний вирок як диктатор. Політично він уже мертвий.

Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив колишній співробітник КДБ і російської розвідки Сергій Жирнов, зазначивши, що Путіну варто було піти на пенсію, але в 2022 році він побачив приклад Казахстану і злякався.

"Путін у 2022 році зробив найбільшу дурість у своєму житті. Йому треба було тихо, спокійно піти на спокій, стати пенсіонером і жити зі своїми мільярдами. Але його злякав Казахстан у січні 2022 року. Він зрозумів, що навіть якщо стане таким собі елбаси, то прийде який-небудь Токаєв і його сколупне, поверне Конституцію у зворотний бік, змінить у зворотний бік назву столиці, проведе вибори і поверне країну в нормальне русло. Путін цього злякався і вирішив: "У мене не залишається нічого, крім як затіяти війну проти зовнішнього ворога", - вважає Жирнов.

На його думку, Путін вже не існує як глава держави:

"Про це сказала головна людина у світі. Президент Сполучених Штатів Америки назвав його військовим злочинцем і м'ясником. І керівник України сказав, що з Путіним ніякої розмови більше не буде. Все. Путіна політично не існує. Він вже курка без голови, ще біжить, але голови у нього вже немає".

Події в Казахстані в 2022 році - що повідомлялося

У 2019 Касим-Жомарт Токаєв здобув перемогу на позачергових президентських виборах. Вважалося, що він є ставлеником Нурсултана Назарбаєва, який правив до нього 28 років.

Однак, у січні 2022 року в Казахстані спалахнули народні хвилювання. І після мітингів Токаєв почав виступати проти сім'ї і політики Назарбаєва.

Акції протесту у Казахстані почалися через підвищення цін на скраплений газ. Протестувальники вимагали відставки президента, уряду, введення демократичних змін. 5 січня уряд Казахстану пішов у відставку. По всій країні був введений режим НС. Пізніше Токаєв запропонував провести позачергові президентські вибори і здобув перемогу.