REUTERS

У Франції представники творчих професій та інтелектуальної еліти організували акцію солідарності з голодуючим політв'язням Олегом Сенцовим.

Біля посольства Росії будуть збиратися кінематографісти, режисери театру, письменники, філософи і навіть деякі політики.

Разом вони мають намір щодня під російським диппредставництвом нагадувати широким масам про долю Сенцова, передає "Факти".

Відео дня

Читайте такожРосійський омбудсмен має надати довідки про стан здоров'я Сенцова і Балуха - Денісова

Акція у Франції називається «Нескінченний ланцюг голодуючих» і стартує з 14 вересня. Біля посольства Росії встановлено намет, куди кожен день зранку буде приходити хтось з відомих парижанам людей.

Першою протестуючої в наметі стане колишня міністр юстиції Крістіан Тобіра. О 9.00 15 вересня її змінить інша відома особистість, ім'я якої поки не розголошується. Про це повідомляє французьке видання Liberation.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, згодом його вивезли в Росію. В серпні 2015 року Сенцова засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалі партійних офісів. Він знаходиться в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на Ямалі. 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Стан Сенцова швидко погіршується, тоді як російські тюремники запевняють, що стан його здоров'я оцінюється як задовільний.