Руйнування 30% української енергоінфраструктури: Данілов розкрив деталі

За його словами, така оцінка від Міненерго не відповідає дійсності.

Секретар РНБО Олексій Данілов спростував заяву глави Міненерго Германа Галущенка про те, що російські ракетні удари 10 жовтня пошкодили близько 30% енергетичної інфраструктури України.

Про це йшлося у його інтерв'ю Радіо НВ.

Данілов наголосив, що така оцінка не відповідає дійсності і є некоректною.

"Я хотів би зауважити, що розрахунки, які давав міністр Герман Галущенко про 30%, є абсолютно некоректними. Це не відповідає дійсності", - сказав секретар РНБО.

За його словами, все, що можна було впорядкувати, вже виправили.

"І не потрібно лякати населення, що у нас 30% енергетичної потужності відсутня. Це не відповідає дійсності. Потрібно дуже коректно все це відслідковувати", - пояснив Данілов.

Водночас він додав, що Росія дійсно намагалась знищити 30% енергетичної інфраструктури України.

"Сьогодні відновили майже скрізь, на всіх територіях відновлено енергопостачання. Ми наперед готувалися до всіх цих процесів. Розуміємо, що відбувається у цій галузі, не треба лякати людей", - наголосив секретар РНБО.

Данілов заявив, що Росія планує продовжити знищення критичної інфраструктури України, в тому числі — газопроводів.

Масований ракетний обстріл РФ

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 жовтня Росія здійснила ракетні атаки на 13 областей України та місто Київ. У результаті цього загинули 20 людей і ще 108 - поранені. Пошкоджень зазнали 205 об'єктів, серед яких 45 будинків, 30 багатоповерхових будинків та об'єкти критичної інфраструктури. Зокрема, російські окупанти завдали удару по двох об'єктах енергетики у Львівській області та по Ладижинській ТЕС на Вінниччині.

 11 жовтня через дефіцит електроенергії у зв'язку з ворожими ударами по критичній інфраструктурі в Києві та області почали відключати світло.

Глава Міненергетики нашої країни Герман Галущенко заявив, що близько 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено в результаті російських ракетних ударів.

12 жовтня, в компанії "Укренерго" повідомили, що стабілізували енергоживлення Києва та центральних областей України.

Повідомлялося, що ворог випустив по Україні 84 ракети (зокрема, Х-101, х-555, "Калібр", "Іскандер", С-300, "Торнадо-С"), 24 безпілотника. Український Forbes оцінив випущені в цей день ракети в 400-700 мільйонів доларів. 

Вас також можуть зацікавити новини: