Влада Чернівців відібрала в УПЦ Московського патріархату понад 20 земельних ділянок

Міський голова сподівається, що це стане "стимулом для переходу до українських церков".

Міська рада Чернівців позбавила Українську православну церкву Московського патріархату права користування понад 20 земельними ділянками. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив мер міста Роман Клічук.

"На сесії міської ради депутати одноголосно проголосували за те, щоб позбавити УПЦ МП права користування понад двадцятьма земельними ділянками у громаді. Це логічний і правильний крок", - написав міський голова.

Він висловив сподівання, що ці дії стануть "стимулом для переходу до українських церков". "Звільнимо Україну від окупантів на всіх фронтах! Тільки так станемо вільними", - зауважив Клічук.

Як уточнює кореспондент "Суспільного", йдеться про 22 храми МП на території Чернівецької громади - Кафедральний собор поблизу Соборної площі, Свято-Николаївський храм на вулиці Руській, церкву на проспекті Незалежності, чоловічий монастир "Гореча" та жіночий монастир на вулиці Буковинській та інші.

Цьому передувала реєстрація петиції, у якій пропонували розірвати усі договори міста з УПЦ МП. Звернення до чиновників зібрало удвічі більше необхідних голосів. 

УПЦ МП - санкції РНБО і виселення з Лаври

Ще 29 березня, згідно з рішення адміністрації заповідника, попи УПЦ МП повинні були покинути приміщення Києво-Печерської лаври і дати змогу вільно працювати комісії Мінкульту з обстеження наявності і стану держмайна.

Водночас УПЦ МП не звільняє території Лаври і продовжує провокувати сутички між прихожанами та поліцією, а також перешкоджає роботі комісії.

На початку квітня екс-намісника Лаври Павла Лебедя ("Мерседеса") затримали за підозрою у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдання дій агресора. Зараз він під домашнім арештом. Водночас у глави УПЦ МП Онуфрія знайшли російське громадянство, яке він, втім, палко заперечує.

ЦЬому передувало запровадження проти топ-представників УПЦ МП санкцій з боку держави і низка обшуків СБУ у регіональних єпархіях МП.

Вас також можуть зацікавити новини: