У Херсоні окупанти перехопили інтернет / фото: ua.depositphotos.com

В тимчасово окупованому Росією Херсоні частково відновили доступ до інтернету. Тільки працює він тепер не через українську телекомунікаційну інфраструктуру, а через російську.

Про це свідчать дані моніторів NetBlocks, який підтвердили серію серйозних збоїв в роботі інтернету в Херсоні за останні дні.

В організації повідомили, що український інтернет-провайдер Skynet ("Херсонтелеком") тепер маршрутизується через російські Miranda і Rostelecom, а не через українську телекомунікаційну інфраструктуру.

Відео дня

У Херсоні окупанти перехопили інтернет / фото twitter.com/netblocks

Крім того, у NetBlocks 30 квітня відстежили майже повне відключення інтернету в Херсонській області, що торкнулося кількох українських провайдерів, включаючи "Укртелеком", "Київстар" та "Воля". При цьому у мобільному операторі Vodafone повідомили, що інцидент був "на жаль, не випадковим", і принаймні одне анонімне російське джерело заявило, що Росія зараз намагається розгорнути свою власну мережу в регіоні.

Доступ до інтернету був частково відновлений 1 травня, тільки вже через російську інфраструктуру.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня на території Херсонської та Запорізької областей пропала стільниковий зв'язок всіх українських операторів. Те ж саме стосується мобільного інтернету - підключитися до нього неможливо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Російські хакери все більше атакують пересічних українців: як не стати жертвою

В Україні зареєстрували представництво Starlink

Телебачення під час війни не померло, а переформатувалося - експерт