Яка ситуація у Херсоні та області? / фото REUTERS

Почалася нова доба протистояння ЗСУ повномасштабній російській агресії. 

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Херсоні та області в понеділок, 2 травня 2022:

21:37 Російські військові продовжують обстрілювати звільнені села Високопільської громади - повідомляє місцевий активіст Юрій Самохвалов.

Відео дня

21:01 Військові рф продовжують викрадати херсонських активістів, руйнувати культурну спадщину та не дозволяють рятувальникам гасити пожежі у лісах.

19:58 Українці не готові віддати частину території Росії - Зеленський.

19:19 У Херсоні працює інтернет лише одного з провайдерів. Жителі міста стають в чергу на підключення, але запис на два тижні вперед.

18:45 На Херсонщині російські військові заважали гасити пожежу в лісі. Росіяни не пропустили лісову охорону поки вогонь не дістався зайнятих ними блокпостів. Наразі з українськими рятувальниками відсутній зв'язок.

18:02 Херсон перебуває у російській окупації з перших днів широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Але, попри всі спроби окупантів "приєднати" регіон до вкраденого вісім років тому Криму, херсонці виходять на мітинги "За Україну". За кілька днів до того, як з містом зник зв'язок, херсонці поділилися з УНІАН нюансами життя під дулами автоматів та тотальною пропагандою.

17:25 Херсонська обласна інспекція з охорони пам'яток історії та культури провели моніторингове обстеження об'єктів культурної спадщини на території області.

16:21 Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів, як надалі відбуватиметься мобілізація в Україні:

- Мобілізацію оголосили 24 лютого на три місяці. Після 24 травня її, найімовірніше продовжать;

- Наразі мобілізацію виконали на 100% і тому її темпи значно знизилися; хвиль мобілізації не було, вона одна і досі триває.

Наступну хвилю поки не планують, а якщо вона і буде, то мобілізовуватимуть не лише офіцерів;

15:27 Україна отримала грант Світового банку на суму 495 мільйонів євро — гроші від США, Норвегії та Австрії, повідомив міністр фінансів Марченко.

13:41 Під час обстрілів російськими військовими на Луганщині загинув військовослужбовець з селища Любимівка Ігор Василенко - Каховська міська ТГ.

13:23 На Херсонщині російське бидло знищує наші кургани🤬 На тимчасово окупованій території Херсонщини російські військові знищують пам'ятки археології – кургани, розташовані вздовж доріг. Про це повідомляє Херсонська обласна інспекція з охорони пам'яток історії та культури. Як зазначається, 30 квітня та 1 травня було проведено моніторингове обстеження об'єктів культурної спадщини на території Херсонщини – від кордону із Запорізькою областю (с. Дружбівка) до кордону з Миколаївською областю (с. Давидів Брід).

13:05 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає, що херсонська телерадіокомпанія "ВТВ Плюс" підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України. Її дії можуть кваліфікуватися як державна зрада.

12:48 ЗСУ продовжує боронити заняті позиції на Херсонщині та Миколаївщині. Російські військові активних наступальних дій не ведуть, але періодично продовжують обстрілювати з артилерії та мінометів позиції ЗСУ. Втрати РФ за добу - 37 військових, броньована та автомобільна техніка, мінометне озброєння - ОК "Південь".

12:00 Під Херсоном щось сильно грюкнуло Попередньо вибух стався в районі Чорнобаївки. Повідомляється, що вибух був дуже потужний, у будинках на великій відстані тремтіли шибки.

11:55 У Херсоні повідомляють про зникнення Анатолія Стоцького, представника Фундації сприяння громадянської активності. Російські військові забрали його в один день з керівником Фундації Євгеном Криницьким. Місцеперебування обох - невідоме.

11:43 Щось сильно вибухнуло осторонь Чорнобаївки, великий клуб диму" - повідомляє телеграм-канал ЗСУ.

10:19 В Херсоні та Запоріжжі інтернет перехоплений ФСБ Росії, повідомляє Anonymous. Угруповання ретвітнуло допис NetBlocks, в якому йдеться, що після діагностики трафіку встановлено, що український інтернет-провайдер Skynet (Херсонтелеком) тепер маршрутизується через російські Miranda і Rostelecom, а не через українську телекомунікаційну інфраструктуру.

9:14 На Південнобузькому напрямку російські війська намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у обороні ЗСУ - Генштаб ЗСУ.

06:54 Російські військові обстріляли селище Осокорівка Нововоронцовської громади на Херсонщині. Є влучання у приватні будинки та об'єкти комунальної власності.

05:50 В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що на Херсонщині окупанти продовжують насаджувати своїх намісників по районних центрах та чинять тиск на громадськість.

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти планують на початку травня провести на окупованій Херсонській області референдум щодо проголошення так званої "ХНР".

Вас також можуть зацікавити новини: