Як правильно заряджати смартфон в 2023: це потрібно знати всім / фото ua.depositphotos.com

Деградація акумулятора – "ахіллесова п'ята" всіх смартфонів. Ця проблема зачіпає як власників бюджетних девайсів, так і дорогих флагманів. При цьому часто користувачі самі не підозрюють, що своїми діями скорочують термін служби акумулятора.

Правильно заряджаючи акумулятор смартфона можна продовжити життя вашого гаджета. Для цього достатньо просто дотримуватися переліку "золотих" правил – і батарея лише подякує вам.

Як правильно заряджати смартфон, щоб зберегти батарею на довгі роки:

  • Заряджати до 80%, а розряджати – не нижче 20%. Краще заряджати акумулятор частіше, але короткими сесіями – це навпаки корисно.
  • Ніколи не залишати телефон на зарядці на ніч. Якщо немає іншої можливості, то принаймні встановіть обмеження до 80% – для цього підійде спеціальний додаток Battery Charge Limit.
  • Не користуватися телефоном, поки він підключений до кабелю. Часто відбувається так, що поставивши телефон заряджатися, користувачі продовжують ним користуватися, тим самим перегріваючи батареєю і сповільнюючи час зарядки.
  • Не користуватися бездротовими зарядками. Процес бездротової зарядки гаджета сильно нагріває телефон, що своєю чергою, погано позначається на акумуляторі.
  • Уникайте перегріву. Місткість батареї в гарячому смартфоні буде зменшуватися набагато стрімкіше, ніж в холодному. Доведено, що батарея при температурі в 55 градусів деградує практично в 4 рази швидше, ніж при нормальних 25.

Головний лайфхак по правильній зарядці батареї телефону

Від чого варто відмовитися вже сьогодні, так це від несертифікованих кабелів Lightning і USB-C, або дешевих китайських аналогів з AliExpress. Використання неофіційних кабелів часом може навіть угробити ваш девайс, а в дешевих бездротових зарядках не відводять тепло, через що телефон при зарядці може сильно нагріватися.

Відео дня

У 2023 році багато виробників перестали комплектувати зарядкою навіть найбюджетніші смартфони. Тому, багато користувачів, щоб заощадити, беруть зарядку дешевше, навіть не підозрюючи, що вона зовсім не призначена для їхніх моделей.

Ніколи не використовуйте сторонні зарядні пристрої – користуйтеся тільки оригінальною зарядкою / фото ua.depositphotos.com

Використовуючи "рідну" зарядку, яка спеціально розроблена для вашого смартфона з урахуванням правильного вихідного струму і напруги, ви не тільки збільшите "життя" акумулятора, але і забезпечите його оптимальну роботу.

При цьому надійний кабель необов'язково повинен бути дорогим. Головне – підібрати зарядку з аналогічними параметрами вихідного струму і напруги, які вказані на корпусі "рідного" зарядного пристрою.

Ці рекомендації спочатку можуть викликати певні незручності в повсякденному житті. Однак, якщо ви докладете зусиль, вони з часом перетворяться на корисні звички. Адже заміна телефонної батареї є не тільки дорогою процедурою, але також може позбавити вас гарантії на належну роботу телефону в майбутньому.

Раніше УНІАН розповідав, як зробити, аби смартфон довше тримав заряд шляхом відключення однієї функції. І ділилися лайфхаком, як "прокачати" бічні кнопки на смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: