Відключивши "адаптивні повідомлення", смартфон буде довше тримати заряд / ua.depositphotos.com

Якщо ви заряджаєте телефон кілька разів на день і останнім часом практично "живете" біля розетки, причин цьому може бути сила-силенна. Одним з головних винуватців, чому батарея буквально таїть на очах, є додатки, що вимагають велику кількість ресурсів від телефону. Деякі з них можуть працювати у фоновому режимі, непомітно споживаючи заряд акумулятора. 

Сьогодні поговоримо про "Адаптивні повідомлення" (Android Adaptive Notifications). Функція сама по собі корисна, принаймні для деяких, але не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки витягує ця опція з батареї смартфона.

Коли ця функція активована, вона отримує доступ до ваших сповіщень, аналізуючи вашу поведінку в додатках, і на основі переваг сортує сповіщення на термінові, корисні і не дуже важливі: перші переважно показуються відразу, а останні – заглушаються.

Відео дня

Скріншот

Однак не всі користувачі в захваті від цієї опції. По-перше, вона може не показати важливі сповіщення з менш використовуваного вами месенджера або банківського додатка, якщо вирішить, що прямо зараз вам їх бачити не треба По-друге, вона серйозно навантажує акумулятор через свою фонової роботи. На щастя, цю функцію можна вимкнути.

Як вимкнути адаптивні сповіщення

Заходимо в налаштування, вводимо в пошуку слово "Сповіщення" і перегортаємо вниз, поки не побачимо потрібну опцію. Після цього деактивуємо Android Adaptive Notifications переведенням перемикача в неактивний стан.

Скріншот

Тепер, як мінімум, всі сповіщення будуть приходити в звичайному режимі, без розумного сортування системою. До того ж батарея телефону буде довше тримати заряд.

Якщо вимкнення опції не допомогло, то можна спробувати відключити сповіщення в менш важливих додатках і залишити тільки найнеобхідніші, такі як месенджери, СМС, соцмережі і пошта. До речі, ця рекомендація стосується як смартфонів на Android, так і iPhone.

Також варто розуміти, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Для збільшення "життя" смартфона придумали "авіарежим", темний режим і купу інших фіч. Також відомо, що в Android 14 з'явиться спосіб додаткової економії заряду батареї.

Водночас не можна ігнорувати основні правила зарядки своїх пристроїв, в тому числі допускати повний "заряд-розряд" батареї. УНІАН розповідав, як правильно заряджати сучасний смартфон.

Вас також можуть зацікавити новини: