Виїзд за місто з ночівлею - найкраще перезавантаження для жителів мегаполісів / Фото УНІАН

Відпочинок за Києвом: коли дуже потрібне перезавантаження, але немає можливості виїхати далеко і надовго

06:43, 19.10.2019
9 хв. Туризм

Життя в мегаполісі на кшталт української столиці Києва, безумовно, яскраве та насичене, практично з безмежними можливостями для роботи і відпочинку. Але часом сильно стомлює. І тоді нам дуже потрібне перезавантаження хоч на кілька днів. Добре, якщо час і фінанси дозволяють спонтанно вирватися кудись подалі. Але що робити, якщо у вас всього один-два дні вихідних, а зміна обстановки критично необхідна?

Подорожі для сучасної людини вже давно не розкіш, а, швидше, терапія проти стресу і щоденної рутини. Адже будь-яка зміна обстановки, навіть короткочасна на уїк-енд за місто, може відмінно вас перезавантажити і додати сил для нових звершень. Особливо це стосується жителів великих міст, які постійно кудись поспішають, виконують величезну кількість завдань, часто змушені переміщатися на роботу або навчання в інший кінець міста, контактувати з чималою кількістю людей, а потім ще займатися домашніми справами. У такому шаленому ритмі й озирнутися не встигнеш, як заганяєш себе. Щоб цього не сталося, ми і вирушаємо в подорожі.

Читайте такожПолонина Боржава: ідеальний хайкінг для початківців і поціновувачів неспішних прогулянок

Однак, на жаль, далеко не завжди у нас є час, можливості та фінанси, щоб вибиратися на відпочинок в інший кінець країни або за кордон так часто, як ми цього хочемо. Але не варто впадати у відчай, адже й в десятці кілометрів від мегаполісу можна підшукати відмінний відпочинок. УНІАН.Туризм поділиться з вами декількома ідеями для перезавантаження неподалік від столиці України – Києва.

Відео дня

Звісно, найпростіший спосіб – влаштувати собі короткочасну екскурсію з міста, щоб вранці виїхати, а ввечері повернутися додому. Варіантів тут безліч, починаючи від організованих екскурсій і закінчуючи самостійними виїздами. Букській каньйон в Черкаській області, Коростишівський каньйон на Житомирщині, парк природи "Беремицьке" на Чернігівщині, Дендрологічний парк "Олександрія" у Білій Церкві на Київщині – це лише кілька ідей для поїздки одного дня зі столиці.

Тим не менш, повноцінно перезавантажитися можна тільки відправившись в поїздку за місто з ночівлею. Можна вибратися на дачу, але там ви знайдете собі якісь домашні справи, і всі зусилля з перезавантаження будуть зведені нанівець. Любителі відпочинку на природі можуть відправитися на рибалку з ночівлею, але це відпочинок не для всіх, так і має сезонний характер.

Читайте такожДауншифтінг по-українськи: як вижити у триденному поході в Карпатах

А ось по-справжньому терапевтичний ефект стовідсотково матиме виїзд з проживанням в готелі, заміському комплексі або ж орендованому будиночку/апартаментах. Словом, у тих місцях, де ночівля буде дійсно схожа на туристичну поїздку – для вас все облаштують, нагодують, запропонують варіанти для релаксу.

Благо, варіантів під Києвом для цього достатньо – на будь-який смак та бюджет. Ну як на будь-який бюджет, зрозуміло, не варто бути наївними – столиця є столиця, і ціни тут будуть все ж таки вищими, ніж в середньому по Україні. І чим вони вищі, тим більше послуг вам запропонують. Так, ціни на стандартні номери в приміських СПА-готелях або спортивних клубах стартують приблизно від 1 тисячі гривень за ніч, а за відпочинок з повним набором СПА-процедур проситимуть не менше 3 тисяч гривень з людини на добу.

Якщо говорити про специфіку подібних комплексів, вона найрізноманітніша: для активного і здорового відпочинку, для релаксації та оздоровлення, для банкетів і вечірок і так далі.

Зміна обстановки - найкращий помічник від вигорання / Фото УНІАН

Територіально вони розташовані в таких містах-селищах як Ірпінь, Буча, Вишеньки, Глібівка, Гатне, Гостомель, Конча-Заспа, Ворзель, а також в котеджних селищах уздовж приміських трас неподалік від Києва.

Читайте такожЯк бути туристом в своєму місті

Багато з комплексів відпочинку під Києвом об'єднує одне – місце розташування ближче до природи і подалі від цивілізації. Те, що потрібно для перезавантаження. Адже оскільки розваг в будь-якому маленькому місті не так багато, як у великому, єдине, що вам залишається – це гуляти, гуляти і ще раз гуляти.

Особливо в цьому плані, як на мене, підходить Буча, розташована приблизно в 20 кілометрах від Києва. Посудіть самі, місто розташоване практично в сосновому лісі, а тому тут чисте повітря і заспокійливі пейзажі. Ось де можна дійсно розслабитися. Блукаєш містом, дихаєш хвоєю і листям, збираєшся з думками, і відразу так легко стає.

Буча розташована буквально посеред соснового лісу / Фото Марина Григоренко

Завдяки такому своєму вигідному розташуванню Буча почала активно розвиватися як дачне селище на початку 20 століття, причому досить престижне – тут були дачі сімей Булгакова, Патона, Ревуцького та інших відомих українців, а також заможних поміщиків. Так що, якщо ви приїхали до Бучі і думаєте, чим зайнятися – серед іншого можна влаштувати своєрідний "тур по дачах".

Раніше Буча була дачним селищем / Фото Марина Григоренко

Читайте такожВ Україні як в Європі: три "західні" ідеї для осіннього уїк-енду

Містом Буча стала лише в 2007 році, й з тих пір активно продовжує розвиватися і процвітати. За здобуді на цьому терені успіхи місто і місцеву владу навіть не раз відзначали високими позиціями у всіляких рейтингах. Варто відзначити, цілком заслужено. За останнє десятиліття-півтора в Бучі непогано розвинули інфраструктуру, а також облаштували центр міста і його головну родзинку – міський парк. Саме туди ми і вирушили, прибувши в Бучу.

Бучанський міський парк – зовсім молодий. Відкрили його лише в 2011 році, й він швидко став центром життя міста. На площі 52 гектари, більшу частину яких покривають густі високі дерева, облаштували фонтани, скульптурні композиції, озера, алеї з квітковими композиціями та декоративними деревами, французький дворик, велодоріжки, мотузковий парк, дитячий майданчик, міні-зоопарк і, звісно, кафе. На вході в парк можна взяти в оренду велосипеди і самокати.

Бучацький парк відкрили лише в 2011 році / Фото Марина Григоренко

Також у парку не так давно завершили облаштування набережної – з плиткою, декоративними деревами і нічним підсвічуванням.

Набережна в парку Бучі / Фото Марина Григоренко
Скульптура в парку Бучі / Фото Марина Григоренко
Французький дворик в парку Бучі / Фото Марина Григоренко
Міський парк Бучі восени / Фото Марина Григоренко

Міський парк Бучі дуже популярний серед місцевих та гостей міста. У вихідні люди цілими сім'ями приходять сюди погуляти, погодувати білочок і, звичайно ж, пофотографуватися. Все ж локацій тут цікавих більш, ніж достатньо. А як мальовничо парк виглядає восени!

Пухнасті мешканці парку в Бучі / Фото Марина Григоренко

А ще Бучанський міський парк часто приймає різні фестивалі та концерти. Тут навіть сцену з амфітеатром облаштували.

Також в парку облаштували сцену / Фото Марина Григоренко

Читайте такожУкраїною своїм ходом: як потрапити в різні куточки країни, якщо у вас немає машини

Сама Буча – місто досить тихе і неспішне. А яким йому ще бути з таким розташуванням? Тим не менш, в Бучі є чимало закладів харчування – від пафосних і традиційний банкетних до цілком "столичних" затишних і сучасних. Нас приємно здивувало, наприклад, кафе "Джем" по вулиці Вокзальній у центрі міста. Це такий приємний заклад зі стандартним набором страв – салати, пасти, піци, супи, десерти, оформлений численним хендмейдом. Його, до речі, також можна придбати як сувенір. Ціни тут не дуже відрізняються від київських, обслуговування досить хороше. І важливий момент – в рахунок додатково включається 10% від суми замовлення на обслуговування.

У Бучі можна знайти затишні і сучасні кафешки, як, наприклад, "Джем кафе" / Фото Марина Григоренко

У міському парку Бучі також є кілька затишних закладів, де можна просто попити кави/чаю з десертом або ж добре поїсти, зігріваючись пледиком. В одній з паркових кав'ярень, до речі, приблудився великий чорний кіт, який напевно відчуває себе як вдома, сидячи на колінах у відвідувачів.

Постійний відвідувач кафе в Бучанському парку / Фото Марина Григоренко

Ну а якщо потрібен магазин з їжею-напоями, приблизно в кілометрі від Бучанського парку знаходиться великий супермаркет Novus, що працює до 23:00.

Добиратися з Києва до Бучі дуже просто, навіть якщо у вас немає своєї машини. Від станцій метро "Святошин" та "Академмістечко" в Бучу з інтервалом в 15-20 хвилин відправляється відразу кілька маршруток, вартість проїзду близько 20 гривень. Також можна доїхати на таксі – вартість однієї поїздки стартує приблизно від 250 гривень, якщо їхати від "Академмістечка".

***

Подорожі – це найкращий спосіб перезавантажитися. І зовсім не обов'язково для цього вибиратися в тривалу подорож на інший кінець планети і витрачати на це величезні гроші. Навіть у кількох кілометрах від свого міста, якщо все правильно спланувати, та з потрібним настроєм, можна запросто отримати таку необхідну зміну обстановки, завдяки якій ви наберетеся сил і натхнення. Гарного вам відпочинку!

Марина Григоренко

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся