СММ ОБСЄ у другій половині вересня зафіксувала понад 9,6 тис. порушень перемир'я / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що у другій половині вересня зафіксували понад 9,6 тис. порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте такожУ Станиці Луганській відкрили тимчасовий обхідний міст (відео)

Про це йдеться у двотижневому звіті місії, оприлюдненому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Відео дня

"У період із 16 до 29 вересня СММ зафіксувала понад 9 650 порушень режиму припинення вогню. У другій половині звітного періоду рівень насильства відповідав показнику, який було зафіксовано до дати набуття чинності заявою про підтвердження відданості припиненню вогню (у період із 23 до 29 вересня середньодобовий показник сягнув значення 886 порушень режиму припинення вогню)", - йдеться в повідомленні.

Також місія заявляє, що зафіксувала 45 випадків застосування озброєння (виключно артилерії), яке повинно мало бути відведене відповідно до Мінських угод, зокрема, 39 випадків поблизу Донецького центрального залізничного вокзалу та неподалік від Первомайська.

"Місія підтвердила інформацію про те, що впродовж звітного періоду поранень зазнали дві жінки та один чоловік. Таким чином, кількість підтверджених СММ жертв серед цивільного населення з початку року становить 115 осіб: 16 загиблих і 99 поранених. Цього року місія також зафіксувала 27 випадків смерті з природних причин під час очікування на блокпостах або перетину блокпостів уздовж лінії зіткнення, зокрема, 2 випадки, що сталися 19 та 21 вересня", - йдеться у звіті.