Президент України наголосив, що СММ ОБСЄ має фіксувати всі порушення міжнародного права / фото УНІАН

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має фіксувати всі порушення та реальну ситуацію на сході України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський після зустрічі із президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою, передає прес-служба глави держави.

Читайте такожВолкер пояснив, коли може бути застосована "формула Штайнмаєра"

Відео дня

«Ми очікуємо, що верифікація буде чесною та потужною. Ми хочемо, щоб місія ОБСЄ фіксувала кожен крок, кожне порушення, кожен постріл, кожну втрату життя серед українських громадян. Найголовніше для мене, щоб усі громадяни – громадяни України, Європи, Росії – бачили, що реально відбувається», – сказав Зеленський.

Президент України наголосив, що СММ ОБСЄ має фіксувати всі порушення міжнародного права. «Дуже хотілося б, щоб усі ці порушення фіксувало ОБСЄ, і щоб усі ці порушення висвітлювали ЗМІ всіх країн світу», – зазначив Зеленський. Він також подякував усім співробітникам СММ ОБСЄ, які, ризикуючи життям, допомагають Україні.

Як повідомляв УНІАН, на спільній прес-конференції з президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою Зеленський заявив, що «завершення війни і деокупація всіх українських територій» є його головною місією на посту глави держави.