Прорив на фронті очікується через місяць-два, каже Арестович / Скріншот

Українські сили вичерпали наступальний потенціал. Накопичення проходитиме кілька місяців, а потім ЗСУ проведуть операції, яскравіші за харківську.

Такий прогноз в інтерв'ю російській журналістці Юлії Латиніній дав радник Офісу президента Олексій Арестович.

"У нас зараз немає запасів, які дозволяють різко й швидко повернутися, створити ще одну-дві харківські операції та радісно заявити про черговий прорив", - говорить він.

Арестович додав, що ЗСУ знадобиться час, щоб накопичити, зате потім можуть бути прориви навіть яскравіші та швидші, ніж на харківському напрямку.

"Найближчі місяць-два можуть бути дуже нудними, як мені здається, без особливих новин. Зате потім ми накопичимо", - сказав радник ОП.

"Тобто не "два-три тижні", а "один-два місяці", - потролила Латиніна Арестовича, згадавши його вже легендарну фразу.

Він відповів, що так приблизно він прикинув, адже це - досить довга історія. 

Що відбувається на Херсонському напрямку

5 жовтня Путін підписав псевдодокументи про "прийняття до складу РФ" низки українських областей, серед них - Херсонська. Напередодні РФ організувала псевдореферендум з цього питання.

Потім окупанти оголосили про "евакуацію" населення з правого берега окупованої Херсонської області на лівий. Колаборанти також втекли звідти через страх контрнаступу ЗСУ.

В українській владі не відкидають, що росіяни на цьому напрямку вдадуться до провокацій - можуть обстріляти житлові масиви Херсона і звинуватити в цьому ЗСУ.

В ОК "Південь" попередили, що росіяни можуть намагатися створити враження, що залишили населені пункти. Окупанти готуються до вуличних боїв, вони розміщують підрозділи в будинках жителів Херсона і найближчих населених пунктів, переодягаються у цивільний одяг.  

Вас також можуть зацікавити новини: