У ніч на 13 вересня в Севастополі атакували судноремонтний завод / скріншот

Враховуючи те, що у тимчасово окупованому Севастополі перебуває 2/3 бойових кораблів Чорноморського флоту РФ, удар по судноремонтному заводу 13 вересня - серйозна втрата ремонтних можливостей для Росії. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив капітан першого рангу запасу ВМС України Андрій Риженко.

"Ремонтним спроможностям Севастополя нанесено серйозні пошкодження. Можливо, ремонтні заводи на якийсь час будуть позбавлені можливості ремонтувати кораблі, а така потреба була дуже серйозною", - зазначив він.

Говорячи, де саме росіяни зможуть ремонтувати свої кораблі після атаки на Севастопольський морський завод, Риженко додав:

Відео дня

"Зараз для них, як варіант, є завод у Керчі. Там вони будують "Каракурти" (малі військові кораблі), можливо, у Феодосії є якісь невеликі майстерні. Також є судноремонтні заводи у Новоросійську, але це далеко від Севастополя".

Атака на Севастопольський морський завод - що повідомлялося

Нагадаємо, в ніч на 13 вересня у Севастополі прогриміли потужні вибухи, атакували морський завод з коравлями в доках. Повідомлялося, що під час атаки загинули дві людини, ще 26 - постраждали.

Окупаційна влада оголосила, що по заводу вдарили десятьма крилатими ракетами і трьома безекіпажними катерами.

Вас також можуть зацікавити новини: