Українські військові не підтверджують взяття Бахмута найманцями Пригожина

Наші оборонці контролюють частину міста.

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин вдень 20 травня заявив, що Бахмут на Донеччині повністю захоплений окупантами. Цю інформацію спростували в українському Міністерстві оборони.

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, станом на зараз наші оборонці "контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор". 

"В Бахмуті важкі бої. Ситуація критична. Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі "Літак", – написала вона. 

Повну окупацію українського міста-фортеці не підтверджує й спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий

"Це неправда. Наші підрозділи продовжують бої в Бахмуті", – сказав він в коментарі Reuters.

Ситуація в Бахмуті - останні новини

Цього тижня під час контратак українські військові, як констатували аналітики, перехопили тактичну ініціативу і домоглися успіхів у районі Бахмута.

На цьому тлі Росія стягнула до Бахмута елітні підрозділи. Про нарощування живої сили ворога на цьому напрямку повідомляли в Міноборони України.

Заступниця міністра також повідомляла, що станом на 18 травня українські сили оборони просувалися на 500 метрів - 1 кілометр у передмісті міста-фортеці. Загалом українською стороною повідомлялося про звільнення на цьому напрямки від окупантів до 20 квадратних кілометрів. 

В українському оборонному відомстві також розкрили шокуючі дані про втрати ворога під Бахмутов. Вони вже досягли до 70 тисяч осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: