Байдену невигідно тиснути на Україну, упевнений експерт  / фото ОПУ

Експерт-американіст Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв вважає, що наразі президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену невигідно тиснути на Україну, зокрема у питаннях перемовин з Росією та контрнаступальних дій української армії.

Коментуючи УНІАН очікування від візиту президента України Володимира Зеленського до США, Краєв зауважив, що успіхи української армії у Штатах вважають прямим додатком до іміджу та успішності Байдена.

Відтак, на думку експерта, наразі американцям та особисто Байдену невигідно чинити якийсь тиск на Україну. Зокрема, він вважає, що США не вимагатимуть перемовин з Росією, зупинки контрнаступу чи "цементування" його результатів на рівні, якого досягнуто зараз. 

Відео дня

"Навіщо йому чи не найуспішнішу частину своєї кампанії зупиняти, коли вона тільки почала здобувати успіх?" - ставить риторичне питання американіст.

Краєв також впевнений, що допомога США для України продовжиться та зростатиме. За його словами, наразі американська адміністрація робить усе можливе, щоб україноскептики у їхньому Конгресі мали мінімальні шанси на те, щоб заблокувати рішення про допомогу Україні. 

"Ця впевненість американської адміністрації якраз вказує нам на те, що, найімовірніше, допомога Україні буде точно не меншою. А, ймовірно, буде більшою. За це зараз іде боротьба", - додав Краєв.

Візит Зеленського до США - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня президент України Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською прибув до США з офіційним візитом. Зокрема, президент має зустрітися зі своїм американським колегою Джозефом Байденом.

Зеленський вже виступив на Генасамблеї ООН та провів низку двосторонніх зустрічей. У своїй промові глава держави згадав про викрадення Росією українських дітей, її ядерні погрози та блокування українських портів тощо.

Водночас, у Білому домі повідомили, що Байден очікує, що під час зустрічі із ним Зеленський дасть особисту оцінку ситуації на фронті і прогресу контрнаступу ЗСУ. 

Вас також можуть зацікавити новини: