ЗСУ знищили ВДК "Новочеркаськ" російського флоту / колаж УНІАН, скріншоти

Знищення великого десантного корабля "Новочеркаськ" в окупованому Криму став не тільки ще одним ударом по Чорноморському флоту РФ, але і продемонстрував, що Київ як і раніше рішуче налаштований звільнити півострів, пише The Times.

"Україна продовжує наполегливо завдавати ударів по об'єктах в Криму, зокрема по портах, в яких перебувають військові кораблі Чорноморського флоту. Це стало можливим завдяки постачанню західними партнерами ракет повітряного базування більшої дальності, у тому числі Storm Shadow, розроблених Великобританією і Францією. Це дозволило українським Повітряним силам завдати ударів вглиб території РФ і анексованого Криму у відносній безпеці", - йдеться в публікації.

Також наголошується, що президент РФ Путін ніколи добровільно не віддасть Крим через його стратегічну важливість:

Відео дня

"Кремлю потрібен Крим, тому що ключовий порт півострова Севастополь забезпечує Москві доступ до Середземного моря і далі до Атлантики. Цей доступ також дозволив Москві підтримувати блокаду українських портів. Севастополь - єдиний для Росії по-справжньому теплий порт, а значить, він не замерзає взимку. Саме з цієї причини українські військові направили свою найпотужнішу і точну зброю на російські цілі на півострові".

У статті вказується, що за останні дев'ять місяців Україна здійснила понад 150 атак на Крим і порти Чорноморського флоту:

"Зброя глибокого удару, така як Storm Shadow, встановлена на українських бомбардувальниках Су-24, поставила весь флот у зону досяжності".

Удар по ВДК "Новочеркаськ"

Як писав УНІАН, в ніч на 26 грудня ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ "Новочеркаськ".

Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що всі, хто був на борту ВДК "Новочеркаськ", загинули.

Вас також можуть зацікавити новини: