Росіяни ударили по центру міста на Сумщині: багато постраждалих, є жертви / скриншот

Вдень у понеділок, 17 липня, російські окупанти завдали удару по центру міста Білопілля в Сумській області. Внаслідок удару є постраждалі та загиблі.

Як пише "Суспільне Суми" з посиланням на  білопільського міського голову Юрія Зарка, станом на 15.00 відомо про двох загиблих внаслідок удару жінок. 

Щонайменше 10 людей поранені (серед них – п'ятеро працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій). Двоє поранених у важкому стані доставлені до лікарні в Сумах.

Відео дня

Оновлено (18:00): В МВС повідомили, що ворог, зокрема, завдав удару по пожежній частини. 

"Наразі відомо про 6 постраждалих співробітників ДСНС. Усі вони госпіталізовані", – йдеться в повідомленні.

Відомство також показало "фото усього, що залишилось від укриття".

"Воно і врятувало життя надзвичайників", – наголошують в міністерстві.

Удари по Білопіллю - це треба знати

Через постійні обстріли Росії і загибель цивільних людей Рада оборони Сумщини ухвалила рішення про евакуацію людей з п'ятикілометрової прикордонної зони. З 15 липня мешканці регіону мають змогу евакуюватись безкоштовно на спеціальному поїзді. 

Білопілля на Сумщині, що знаходиться лише за 7 кілометрів від кордону з Російською Федерацією, не потрапляє до зони евакуації, хоч регулярно зазнає ударів з боку російських окупантів. 

Зокрема, 18 червня російські загарбники обстріляли місто з артилерії, загинули 38-річний старший лейтенант поліції Роман Бабенко та його 4-річний син. 

В березні російські окупанти били по місту керованою авіаційною бомбою. Також атакували з РСЗВ. 24 березня під час обстрілу у Білопіллі загинули двоє осіб, поранено було дев’ятьох.

Вас також можуть зацікавити новини: