У Бахмуті тривають "пекельні гойдалки" / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Наступ росіян у Бахмуті застопорився, тоді як ЗСУ не без успіху роблять локальні контратаки. Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

"Загальна лінія бойових зіткнень в Бахмуті не зазнала якихось серйозних змін. Сили оборони України, як утримують основні позиції, особливо в багатоповерхівці, так і намагаються контратаками повернути контроль над раніше залишеними локаціями. І можу сказати, що не безуспішно", – заявив він.

При цьому Коваленко зазначає, що лінія зіткнення в місті являє собою "пекельні гойдалки", де окремі позиції переходять з рук в руки по багато разів.

Відео дня

"Помічений в районі Бахмута ТОС-1А" Солнцепек", особливо не допомагає російським окупантам у вирішенні поставленого завдання – взяти місто під контроль до 9 травня", - констатує він.

За словами експерта, погода на фронті сьогодні "радує" і "вселяє впевненість", що скоро ми станемо свідками певної "кульмінації".

Ситуація на фронті - останні новини

Протягом усього дня російські окупанти інтенсивно обстрілювали Херсон і підконтрольну Україні частину Херсонської області. В результаті численних ударів по цивільних об'єктах загинуло не менше 18 мирних жителів.

При цьому наступальні зусилля ворог зосереджує на чотирьох основних напрямках - Авдіївському, Бахмутському, Мар'їнському та Лиманському. У Генштабі заявляють як мінімум про 30 атак ворога на цих ділянках.

Вас також можуть зацікавити новини: