Експерт пояснив, на що росіяни зроблю ставку взимку / фото t.me/dnipropetrovskaODA

Армія Російської Федерації спробує повторити минулорічну атаку на українську енергетичну інфраструктуру, але з урахуванням своїх помилок. Цього разу вони робитиму упор на дрони, тому що ракети у них в обмеженій кількості.

"Росіяни говорили, що вони будуть удосконалювати свою тактику атак на нашу енергетичну інфраструктуру, враховуючи свої помилки, як вони вважають, коли їм не вдалося залишити нас без тепла і світла", - розповів військовий експерт і майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі телемарафону.

За його словами, окупанти будуть використовувати все, що у них є - балістичні і крилаті ракети, але основний упор будуть робити на безпілотники.

"Саме на БПЛА росіяни будуть робити основний акцент, тому що кількість ракет, яку вони можуть використовувати, обмежена. Ми багато чули, що ракет залишилося там мало, навіть чули, що на два-три постріли. Але це були дуже оптимістичні висновки. У росіян залишилося ракет приблизно 15% від того, що було на початку повномасштабного вторгнення. Близько сотні "Іскандерів", сотня-півтори різних ракет - Х-555, Х-101, навіть Х-22, які вони виробляють не так багато. Але вони можуть їх виробляти. Росіяни виробляють приблизно до 50 різних ракет на місяць. Наприклад, "Кинджалів" вони можуть зібрати один-два, "Іскандерів" п'ять-шість", - пояснив експерт.

У зв'язку з цим він вважає, що в цьому році окупанти не будуть масовано бити по Україні, а будуть обирати одну або дві цілі для атаки і бити "роєм", тому і готують безпілотники.

"Ракетних атак буде максимум дві-три на місяць - більше у них фізично не вийде. Але буде дуже велика кількість "Шахедів". Ці атаки будуть в кількості 30 - максимум 50 ракет. На більше вони не здатні. Але інша тактика полягає в тому, що ця кількість ракет не буде розподілена по всій країні, а буде обраний один або два об'єкти і супроводжуватиметься великою кількістю БПЛА. Наша ППО теж удосконалилася, у нас теж є досвід. Ми до цього готуємося. Я впевнений, що ця зима буде легше попередньої. Наші енергетики говорили про те, що не буде тривалих відключень", – підсумував Гетьман.

Удари по енергосистемі України - що кажуть експерти

Експерти вважають, що росіяни знову будуть бити по енергетичній інфраструктурі України восени і взимку. При цьому "Укренерго" готується до самих похим сценаріями.

У свою чергу в ГУР Міноборони заявили, що окупанти проводять розвідку для ударів по українській енергетичній інфраструктурі, але Київ відповідатиме дзеркально.

Крім того, спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат зазначив, що швидше за все росіяни спробують вдарити по об'єктах енергетичної інфрастурктури, а також по паливних базах.

Вас також можуть зацікавити новини: