Дмитро Плетенчук розповів, що РФ намагається приховати втрати після знищення ВДК "Цезар Куніков" / колаж УНІАН, скріншоти з відео

Росія приховує втрати серед екіпажу, який перебував на знищеному 14 лютого великому десантному кораблі "Цезар Куніков". Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

В ефірі телемарафону він зазначив, що, за офіційними даними, на борту "Цезаря Кунікова" перебувало 87 членів екіпажу. Встановити точну кількість загиблих та поранених окупантів наразі важко. 

"Станом на зараз ми можемо підтвердити, що тіла – живі чи мертві – вантажили на узбережжі на швидку допомогу та везли вже в напрямку лікувальних закладів. Все ж таки, ворог намагається цю інформацію максимально приховати. Але, знову таки, зазвичай вона з’являється протягом якогось часу. Зазвичай це некрологи", – додав Плетенчук. 

Відео дня

Речник ВМС ЗСУ наголосив, що для того, аби приховати втрати, в Росії навіть родичам не дозволяють розміщувати у соцмережах подібну інформацію. Аргументують це тим, "щоб ми (українці – ред.) не раділи".

Знищення ВДК "Цезар Куніков": основне

Вранці 14 лютого поблизу окупованого Криму було чути вибухи та стрілянину. Над морем зʼявився дим, у мережі припускали, що знищено один з російських кораблів

Згодом у Головному управлінні розвідки опублікували відео, на якому показано, що російський ВДК потопили біля берегів Алупки. Його атакували морські дрони Magura V5.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив, що знищений корабель віз вантаж із Новоросійська до окупованого Севастополя. "Цезар Куніков" був знищений пʼятьма морськими дронами.

Тим часом російські "воєнкори" кажуть, що після атаки на "Цезар Куніков" командувача Чорноморського флоту Росії Віктора Соколова відправили у відставку. Новим командувачем нібито став віце-адмірал Сергій Пінчук.

Вас також можуть зацікавити новини: