У Криму, ймовірно, атакували ще один російський корабель / фото ua.depositphotos.com

В районі селища Сімеїз Ялтинського району тимчасово окупованого Криму місцеві мешканці чули кулеметні черги.

Про це повідомляє Telegram-канал "Крымский ветер", у морі близько 7 ранку прозвучали вибухи, однак пусків ракет не було. За словами одного з підписників, було атаковано російський корабель.

Місце, де нібито атакували російський корабель / фото t.me/Crimeanwind

"Підписник стверджує, що після вибухів ВДК (великий десантний корабель, - УНІАН) потонув. Інформація потребує підтвердження", - вказується у повідомленні.

Там закликали підписників із Сімеїзу, Місхора, Кацівелі, Гаспри та Алупки подивитись, що відбувається у морі та повідомити.

Згодом з'явилось нечітке відео, на якому видно, як у морі щось горить.

скріншот

При цьому Міноборони РФ повідомляє про знищення шести українських БПЛА над Чорним морем.

Пізніше стало відомо про чергові вибухи у морі. Мешканці селища Кацівелі відчули сильну вдарну хвилю. Ймовірно, вибухає боєкомплект ураженого корабля. Для порятунку потопаючого судна підійшов ще один корабель, також видно неподалік підводний корабель.

Війна в Україні - знищення російського флоту

Як раніше повідомляв УНІАН, загальні втрати Росії у війні включають вже 24 кораблі/катери та одну підводну лодку. Видання Bild на початку лютого підрахувало, що українській стороні вдалося потопити п'яту частину російського Чорноморського флоту.

Прес-секретар Військово-морських сил Збройних сил України, капітан-лейтенант Дмитро Плетенчук заявив, що Росія може тільки двома способами зберегти кораблі свого Чорноморського флоту - або вивести їх з акваторії Азово-Чорноморського регіону, або самостійно затопити.

Вас також можуть зацікавити новини: