Україні потрібні ракети для ППО / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко висловився про те, чи вистачить Україні снарядів і протиракет для системи протиповітряної оборони (ППО), передає 24 канал.

"Щодо протиракет - у нас дійсно є деяка проблематика з зенітно-ракетними комплексами, особливо радянського типу, які дефіцитні і закінчуються. З іншого боку, ми бачимо, що зараз проводиться модернізація ЗРК "Бук", "Куб". На них встановлюється не тільки нове обладнання, а також можливість використовувати пусковими установками ракети типу Rim-7 Sea Sparrow і АІМ-9. Це можливість використовувати платформу, яких у нас достатньо, для ракет, яких у наших партнерів достатньо", - зазначив експерт.

При цьому Коваленко нагадав, що по російських ракетах переважно використовуються ЗРК малого, середнього і великого радіусу дії, а дрони-камікадзе знищуються в більшості випадків стрілецькою або зенітно-гарматною зброєю:

Відео дня

"Ті ж самі самохідні зенітні установки Gepard прекрасно себе продемонстрували, як і наші мобільні групи перехоплення. Так що, саме ця компонента, особливо середнього і великого радіусу дії, взагалі не залучається в таких випадках".

Загроза дефіциту ракет до ЗРК Patriot - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США незабаром не зможуть постачати передані Україні комплекси Patriot ракетами. Про це написав The New York Times з посиланням на офіційні особи Білого дому і Пентагону.

Повідомляється, що вартість даних ракет-перехоплювачів може становити від 2 до 4 мільйонів доларів за штуку.

Вас також можуть зацікавити новини: