Путін у черговий раз може спробувати підняти ставки в переговорах із Заходом / фото REUTERS

Президент Росії Володимир Путін під час "святкування" річниці повномасштабного наступу на Україну, яке начебто запланований на 22 лютого, може оголосити про зміну ядерного законодавства. Про це повідомив директор Українського інституту майбутнього, колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі національного телемарафону.

"Вони будуть святкувати на концерті в "Лужніках" (стадіон у Москві – УНІАН), не думаю, що будуть якісь важливі заяви. Єдине, що ми можемо теоретично почути від Путіна - це про зміну ядерного законодавства про застосування ядерної зброї. Це для того, щоб у черговий раз спробувати підняти ставки в переговорах із Заходом. Єдине, чим він може підіймати ставки, - це ядерна зброя", - сказав він.

За словами Денисенка, не можна виключати, що Росія буде змінювати ядерне законодавство, але говорити про те, що після таких змін до запуску ядерних ракет один крок, не можна.

Відео дня

Ядерний шантаж кремля

Нещодавно Росія вперше за 30 років вивела у море ядерну зброю. Водночас у Білому домі впевнені, що Росія не стане застосовувати ядерну зброю. США дали ясно зрозуміти, що наслідки застосування ядерної зброї будуть катастрофічними. Китай теж сказав Росії не робити цього.

За словами політолога Володимира Фесенка, таким чином Путін намагається "взяти на слабо". "Однак дуже помітно за непрямими ознаками: не тільки захід, але і Росія боїться прямого військового зіткнення", - зазначив експерт.

Натомість розвідка Норвегії повідомляє, що ризик застосування тактичної ядерної зброї РФ у водах Арктики збільшився.

Вас також можуть зацікавити новини: