Експерт прокоментував вихід військових кораблів РФ з ядерною зброєю в море / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація вивела в море свої кораблі, оснащені ядерною зброєю. Політолог Володимир Фесенко назвав це пропагандистським шоу.

"Зараз, на жаль, гаряча війна йде майже в центрі Європи. Це наслідок російського вторгнення. РФ зараз намагається використовувати ядерну зброю як якийсь останній аргумент, погрожуючи використанням ядерної зброї заходу. Однак дуже помітно за непрямими ознаками: не тільки захід, але і Росія боїться прямого військового зіткнення", - зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, президент РФ Володимир Путін намагається "взяти на слабо", тому лякає тактичною ядерною зброєю.

Відео дня

"Зараз, саме в цей момент, це має не стільки військову мету, скільки швидше пропагандистську. Росія має намір влаштувати "великий пропагандистський спектакль" до річниці повномасштабного вторгнення в Україну", - пояснив Фесенко.

При цьому він вказав, що військові кораблі РФ з тактичною ядерною зброєю в морі – це частина пропагандистського шоу, адже поки прямої небезпеки немає. Політолог порівняв Путіна з північнокорейськими диктаторами.

"Кремль поки швидше пропагандистськи намагається полякати Захід. Але, звичайно, хоча б потенційно такий ризик існує, і цей ризик пов'язаний тільки з Путіним і, скажімо так, з його психічною рівновагою. Але я думаю, що все - таки реально поки прямих загроз її використання на сьогоднішній день немає", - підсумував експерт.

Кораблі РФ з ядерною зброєю - що відомо

14 лютого кораблі Північного флоту РФ вперше з моменту розпаду СРСР вийшли в море з тактичною ядерною зброєю на борту.

За даними розвідки Норвегії, у зв'язку з витратою трьох чвертей ракет в Україні "нестратегічна ядерна зброя буде грати більш помітну роль в регіональній обороні" Росії, поки Кремль не відновить арсенал високоточної зброї великої дальності.

Колишній командувач армією США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес вважає, що Вашингтон переоцінив ризики використання Росією ядерної зброї. У Білому домі вважають, що РФ не піде на такий крок і вже не заперечують проти ударів по Криму із застосуванням техніки і боєприпасів американського виробництва.

Вас також можуть зацікавити новини: