Кондратюк вважає, що Путін прийняв рішення атакувати Україну ще у 2004 році / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Екс-глава вітчизняної зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк вважає, що Володимир Путін прийняв рішення атакувати Україну ще у 2004 році. Про це він сказав в інтерв’ю каналу 1+1.

"Мені здається, це був 2004 рік, Помаранчева революція. І коли Україна відверто сказала, що наш курс - до Європейського Союзу, до НАТО, що ми обираємо самі свій шлях, тоді Путін, розуміючи, що вже під ризиком всі його можливості, віддав команду готувати цю "операцію". І тоді тисячами були заслані до нас російській агенти, як Безлєр і решта "сплячих" по різних містах. І почалися готуватись Генеральним штабом (РФ) ці операції", - прокоментував Кондратюк.

За його словами, сьогодні з тих російських агентів залишилось в Украні набагато менше. 

Відео дня

Кондратюк зауважив, що у 2014 році росіяни вербували також людей в Україні "за політичними речами", бо був політичний розкол в країні. Але коли почалася війна, багато тих агентів відмовились співпрацювати.

"І росіяни зараз намагаються відновити свій вплив над цими людьми і повернути їх під свій контроль шанажем, погрозами. І це великі ризики, які досі існують для Української держави", - підкреслив розвідник. 

Російські агенти в Україні

Як повідомляв УНІАН, російська воєнна розвідка продовжує "закидати" своїх агентів в Україну і під час широкомасштабного вторгнення. Зокрема, цього місяця в Україні затримано бойовика з угруповання "Вагнер", який готував удари Російської Федерації, що мали знеструмити Київ. Він прибув з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак РФ по енергетичній інфраструктурі нашої держави.

В СБУ розповіли, що про такі плани дізналися ще під час перебування ворожого диверсанта на території РБ. Спецслужба поетапно задокументувала його злочинні дії від перетину держкордону до прибуття на місце вчинення диверсії.

Вас також можуть зацікавити новини: