Відсутність авіаційних КР Х-101/555 в ході обстрілів відзначається з 24 червня / фото з соцмереж

У ніч на 12 липня Росія організувала черговий наліт дронів-камікадзе Shahed-136: по Україні було задіяно 15 дронів, з яких 11 було збито.

Військовий оглядач Олександр Коваленко зазначив, що в свою чергу, ракет як не було, так і немає.

"З 1 по 12 липня Рів задіяли по Україні 81 дрон-камікадзе. За той же період у червні РОВ використовували 79 дронів. У свою чергу, в травні було застосовано 98 Shahed-136", - написав він.

Відео дня

Експерт зазначив, що в той час як застосування ракет мінімізовано в першій половині липня, дрони-камікадзе використовуються стабільно.

"Що ж до ракет, то їх мінімальне застосування в ході обстрілів на початку липня говорить не стільки про відсутність їх як таких або проблеми виробництва, скільки про накопичення БК. Особливо авіаційних КР Х-101/555, відсутність в ході обстрілів яких відзначається з 24 червня. Це виключно мій висновок, але як мені здається, РОВ готуються до серпня, особливо до Дня Незалежності України. Так це чи ні, побачимо в найближчі дні, але факт залишається фактом - значна пауза в застосуванні ракет, при будь-яких планах ворога, говорить саме про накопичення", - додав він.

Повітряні атаки РФ - деталі

Вночі 12 липня російські окупанти атакували Україну з північно-східного напрямку (Курськ) ударними безпілотниками іранського виробництва "Shahed-136/131". У Черкаській області є потрапляння в об'єкт нежитлової інфраструктури, двоє постраждалих.

Ворог вивів у Чорне море корабель "Адмірал Ессен", який має на борту багато"калібрів". Сумарний залп "калібрів" - 12 одиниць, а рівень ракетної загрози  -високий.

Вас також можуть зацікавити новини: