Експерт спрогнозував масштаби нового наступу Росії / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація не створила достатню кількість ударних угруповань для наступ на Україну. Спроба захоплення української території призведе до повного розгрому російської армії.

"Якщо вони в тому стані, в якому зараз знаходяться, підуть на Україну одночасно за кількома напрямками - це буде катастрофа і повний розгром путінської армії", - заявив військовий експерт Михайло Самусь в коментарі Апостроф.

При цьому він зазначив, що у армії РФ є угруповання в Білорусі, 10-12 тисяч військових на харківському напрямку, основне угруповання на тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей, а також частина військ на півдні.

Відео дня

"На Донбасі вони продовжують наступальні дії. Саме дії, а не операцію, на операцію це не тягне. Такі дії відбуваються, тому що Путін поставив завдання окупувати Донбас. Йому потрібно хоч щось до 24 лютого. Але говорити про повномасштабний наступ я б не став, оскільки немає у росіян сил", - підсумував Самусь.

Новий наступ Росії - що відомо

Президент РФ Володимир Путін наказав своїм військовим вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей до березня. 

У свою чергу розвідка України вважає, що загострення на фронті можливе в період з лютого по березень. За даними ГУР Міноборони, керівнику Генштабу РФ Валерію Герасимову наказали захопити Донбас до березня.

Водночас в Інституті вивчення війни вважають, що в Москві переоцінюють можливості армії РФ, готуючись до новому наступу.

У свою чергу глава Міноборони Олексій Резніков зазначив, що на можливий наступ руссіян Україна очікує в лютому-з точки зору символізму. 

Вас також можуть зацікавити новини: