ЗСУ втрачають менше особового складу, ніж РФ / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Нещодавно The New York Times підрахувала втрати з обох сторін на фронті російсько-української війни. Вказувалось, що ЗСУ втратили 200 тис. військових, з яких 70 тис. вбитими та 130 пораненими, тоді як РФ втратила 300 тисяч бійців.

"Ці цифри ґрунтуються на спакуванні американських журналістів з американськими посадовими особами, частково українськими. Інших цифр на сьогодні ми не маємо. Якщо ми візьмемо таке припущення втрат, то це означає, що поточні підходи керівництва ЗСУ щодо проведення наступальної операції, уникаючи масованих штурмів, є цілком виправдані", - заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо", коментуючи ці цифри.

За його словами, українські військові - це головна цінність, навколо якої повинна будуватися стратегія наступальних оборонних дій від нашого керівництва.

Відео дня

"Якщо війна вже переходить у виснажливу стадію з використанням промисловості РФ, промисловості європейських країн і США, то з нашого боку найбільш важливий ресурс - це люди. У нас мало людського ресурсу, і це має бути головною цінністю навколо якої має будуватися наша стратегія наступальних оборонних дій. Людей у нас менше, ніж у ворога. Треба створювати систему наступу й оборони, яка враховує нашу обмеженість", - пояснив Згурець.

Війна в Україні - останні новини

Водночас за підрахунками Генштабу України, РФ втратила на війні 258 340 (+410) осіб.

Протягом минулої доби відбулось близько 30 бойових зіткнень. Сили оборони України стримують наступ російських загарбників на декількох напрямках лінії фронту.

Наразі окупаційні війська РФ намагаються укріпити другу та третю лінії оборони на тимчасово окупованих територіях півдня. Це свідчить про те, що вони будуть відступати до цих позицій.

Вас також можуть зацікавити новини: