Путіна спробують умовити піти, впевнений Галлямов / скріншот

Російські еліти можуть прибрати Володимира Путіна від влади у 2023 році, запропонувавши йому "добровільний" варіант - самому піти, залишивши після себе наступника.

Такий прогноз зробив політтехнолог і колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов, припустивши, що це може статися, у тому числі, через успіхи українських сил навесні і фейли російських окупантів в рамках зимових операцій.

Він вважає, що кремлівського диктатора, скоріше, умовлять піти, а не повалять:

"Еліти його сильно бояться. Протягом більше 20 років здійснювалася чистка російських еліт, і всі більш менш здатні на рішучі дії люди звідти видавлювалися. Російські еліти зараз абсолютно безхребетні. І вони один одному дуже сильно не довіряють... Але в якийсь момент Путін може зламатися, він і так вже втратив ініціативу, це видно, просто пливе за течією. Він може зламатися і погодитися з цим варіантом".

На думку Галлямова, от якщо він відмовиться, це може стати приводом для еліт діяти, але спочатку вони спробують його переконати піти, висунувши наступника.

Втрати Росії в Україні

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії з 24 лютого орієнтовно склали близько 106 тисяч 720 осіб, з яких 760 - знищено за минулу добу.

Як заявив глава Міноборони Олексій Резніков, армія Російської Федерації зможе відновитися після втрат у війні в Україні мінімум через п'ять років.