Коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ, спрогнозував генерал Петреус / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Генерал Девід Петреус, який у 2011—2012 роках очолював ЦРУ, а нещодавно побував на фронті в Україні, порівняв тактику російської окупаційної армії та української й спрогнозував контрнаступ ЗСУ.

В інтерв'ю NV Петреус заявив, що дуже скептично ставиться до розмов про російський масштабний наступ. Він не думає, що це будуть атаки по всіх фронтах.

"У них (росіян, - УНІАН.) багато живої сили, але це дуже погано навчена жива сила, з нікчемним військовим досвідом і не дуже гарною фізичною формою. Тактика їх використання показує, що Росія не переймається жертвами серед своїх, люди — витратний матеріал", - каже генерал.

Відео дня

Водночас Петреус висловив захоплення Збройними силами України, за якими, за його словами, "спостерігати набагато цікавіше".

"Я впевнений, що у травні — на початку червня, коли українська армія, швидше за все, піде в контрнаступ, вона покаже зовсім інший рівень технології ведення війни, в дуже сильному контрасті з тим, що сьогодні демонструє Росія", - заявив він.

Екс-очільник ЦРУ очікує, що українська армія цілком може досягти злагодженості та комплексності ведення бойових дій. Це дуже важливо, щоб ситуація не переросла у довгу війну на виснаження.

Контрнаступ ЗСУ

Міністр оборони України Олексій Резніков раніше заявляв, що Україні знадобиться ще кілька місяців, щоб підготуватися до початку великого контрнаступу ЗСУ. 

Видання NYT називає найбільш ймовірним напрямком нового контрнаступу ЗСУ Мелітополь у Запорізькій області. 

Раніше чиновники США закликали Україну поки утриматися від початку масштабного наступу і дочекатися поставки нової техніки.

Генерал США у відставці Бен Ходжес вважає, що Україна звільнить тимчасово окупований Росією з 2014-го року Крим до кінця серпня за умови, що західні партнери продовжать надавати їй допомогу і збережуть санкції проти країни-агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: