Арестович вважає, що контрнаступ ЗСУ відбудеться раніше, ніж всі думають / фото - скриншот

Військовий оглядач та колишній радник Офісу президента Олексій Арестович прогнозує, що контрнаступ Збройних сил України почнеться раніше, ніж цього очікують. 

"Усі дуже часто говорять про контрнаступ навесні. Очевидно, що він станеться, але набагато раніше. Я нічого не знаю про терміни наступу, але дуже багато зараз про це говорять. А де та коли станеться контрнаступ – вирішить Генштаб", – зазначив він в розмові з російським опозиціонером і правозахисником Марком Фейгіним. 

Крім того, за словами Арестовича, на Заході уже ні в кого немає сумнівів, що після війни Україна стане членом НАТО. 

Відео дня

"Особисто вітаю Володимира Володимировича та його оточення з цим. Вони починали війну, щоб Україна ніколи не вступила до Альянсу, але отримали все навпаки", – наголосив він. 

Контрнаступ ЗСУ: прогнози

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україні знадобиться ще кілька місяців, щоб підготуватися до початку великого контрнаступу ЗСУ і визволення окупованих Росією територій. 

Водночас західні ЗМІ пишуть, що найбільш ймовірним напрямком нового контрнаступу Збройних Сил України є Мелітополь у Запорізькій області. The New York Times зазначає, що Україна має обмежені перспективи просування на Донбасі, де Росія має укріплені позиції та створила лінії постачання з 2014 року.

Вас також можуть зацікавити новини: