Експерт спрогнозував початок контрнаступу / фото facebook.com/OperationalCommandSouth

Російські окупанти перекидають техніку та особовий склад на північ тимчасово окупованого Криму. Українські захисники прагнуть знищувати всі ресурси ворога до того, як вони опиняться на фронті.

"Останнім часом, буквально кілька днів, почалися певні рухи у росіян, перекидання техніки, перекидання особового складу, спорядження в район півночі Криму, в основному на переходи", – розповів військовий експерт та полковник запасу Роман Світан в інтерв'ю проекту "Орестократія".

За його словами, перекидання техніки, боєприпасів і палива також фіксується в тимчасово окупованому Мелітополі, зокрема, в бік аеродрому і депо.

Відео дня

"Ось уже кілька ночей поспіль йде ураження цих всіх ресурсів, після того як вони стаціонарно вже базуються. Мелітополь це все бачить і чує, і в Криму також це все підгорає плюс в районі Севастополя, Сімферополя до аеродромів, до певних місць зберігання певних ресурсів туди ми також дістаємо. І кримчани в районі Севастополя, Сімферополя чують такі ж удари", - пояснив експерт.

Він вважає, що на початку контрнаступу ЗСУ будуть знищені великі військові російські бази. При цьому нагадав слова президента Володимира Зеленського про хороші новини на цьому тижні.

"Завжди наступальні дії починаються зі знищення найдальших засобів Росії, а потім йдуть ближче і ближче до фронту. Тобто десь місяць ми будемо працювати, пропалюючи шляхи постачання і бази противника на Запорізькому, Херсонському напрямку та в Криму", – пояснив Світан.

Також він вказав, що головне завдання українських захисників - ураження аеродромів, авіаційної техніки, систем управління, командних пунктів і паливоприймачів противника. Крім того, експерт зазначив, що недавні пожежі на птахофабриках відбувалися, тому що росіяни на таких об'єктах зосереджують військові вантажі.

Вибухи в Мелітополі - останні новини

У тимчасово окупованому Мелітополі останнім часом все частіше і частіше щось вибухає. Так, 5 квітня в місті стався вибух в районі скупчення російської техніки. Пізніше стало відомо, що вибухала ворожа база окупантів в районі аеродрому.

Крім того, кілька вибухів пролунали протягом 6 квітня, у тому ж числі й в районі аеродрому.

Своєю чергою міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що за два тижні на тимчасово окупованій частині Запорізької області знищили понад 15 військових базувань російських загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: