У Мелітополі було знищено сім місць базування окупантів / фото міськради Мелітополя

За два тижні на тимчасово окупованій частині Запорізької області було знищено понад 15 військових баз російських загарбників.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону. За його словами, сім із них знищені на території Мелітополя.

"Найчастіше - ворог не зміг слідкувати за технікою безпеки на нашому Мелітопольському аеродромі, куди він спочатку протягом трьох днів звозив своє військове обладнання, боєприпаси, а потім це все вибухнуло. Така ж ситуація відбувалась і на території Мелітопольського депо, де ворог спочатку розмістив свою базу з ремонту військової техніки, потім - базу зі сховища пального як для війської техніки, так і для залізничного транспорту. І все це за останні два тижні кілька разів вибухало", - розповів Федоров.

Відео дня

За його словами, після вибухів в депо на зв'язок з українською стороною почали виходити колаборанти і розповідати, хто керує тепловозами, хто - електровозами з доставки військової техніки та боєприпасів.

Також Федоров зазначив, що наразі під пильним оком української влади знаходяться 13 зрадників.

"9 колаборантів із Мелітополя, Кирилівки, Нововасилівки та Веселого отримали підозри від СБУ. Чотирьох гауляйтерів із Якимівки, Кирилівки, Приазовського і Костянтинівки орки замінили на інших. Один із них - окупаційний "голова" Якимівки - не впорався з авто", - зазначив мер Мелітополя. 

Він додав, що наслідком цього є паніка в російських посіпак, які все частіше обговорюють підготовку до втечі.

Війна в Україні - вибухи в Мелітополі

Як повідомляв УНІАН, у тимчасово окупованому Мелітополі активно діють сили спротиву, там майже щодня організовують підриви колаборантів, російських військових та ворожої техніки.

3 квітня у Мелітополі підірвали автомобіль колаборанта Максима Зубарєва, який очолював так звану Якимівську "адміністрацію".

Зокрема, 5 квітня у місті пролунав вибух, до цього місцеві помітили там скупчення ворожої техніки. Згодом стало відомо, що вибухала ворожа база окупантів в районі захопленого аеродрому. Вночі 6 квітня в районі аеродрому також пролунали вибухи. Увечері цього ж дня в Мелітополі та Мелітопольському районі знову пролунали кілька вибухів.

Вас також можуть зацікавити новини: