Експерт дав прогноз, чим РФ "підмінить" втрату Херсона / фото t.me/zedigital

Пропаганда РФ подасть росіянам звільнення Херсона Збройними силами України, як "гуманітарну акцію з порятунку мирних жителів і російських військовослужбовців".

Таку думку висловив публіцист і політолог Андрій Піонтковський на YouTube-каналі Фейгін Live.

За його словами, у РФ запустять інформативно-психологічну спеціальну операцію (ІПСО) та "підмінять" здачу Херсона чимось іншим – вибухом дамби Каховської ГЕС або застосуванням "брудної" бомби, наприклад, а віщати будуть:

"Ніякого відступу немає, це гуманітарна акція з порятунку мирних жителів і російських військовослужбовців, які йдуть із "затоплених" або "заражених" районів".

Піонтковський впевнений. що з військової точки зору здача Херсона неминуча.

"Більш того, з військової точки зору вона навіть необхідна для російської армії, щоб врятувати найбільш боєздатні частини, які там залишаються. Там є морська піхота, спецназ. А політичної точки зору це неможливо! У тій обстановці і в Москві, і в бункері", – зазначив публіцист.

Експерт додав, що для президента РФ Володимира Путіна здача Херсона загрожує втратою політичної влади, він буде всіляко намагатися цього уникнути.

Контрнаступ ЗСУ на півдні: що відбувається під Херсоном

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни не збираються залишати Херсон хоч і влаштували інформаційну операцію про нібито "втечу" з міста. Це зроблено, щоб Україна перекинула туди війська з інших напрямків. За його словами, ЗСУ на даний момент працюють над тим, щоб оточити Херсон.

За даними Сил оборони та охорони півдня України, зараз російські війська переформатують підрозділи в Херсонській області.

В оперативному командуванні "Південь" заявили, що на Південному фронті обстановка істотних змін не зазнала і залишається складною.

Вас також можуть зацікавити новини: