Фейгін очікує хитрого трюку від захисників України / фото facebook.com/AFUkraine

Звільнення Херсону українською армією може відбуватися за двома сценаріями: штурм воєнним шляхом, який завдасть великих втрат ЗСУ, але водночас може спричинити падіння всієї російської армії, а інший сценарій - "хитрий маневр від ЗСУ".

Таку думку висловив російський юрист Марк Фейгін.

"Якщо Херсон ЗСУ візьмуть воєнним шляхом з великими втратами, то у Росії може посипатися усе військове угрупування на правому березі. А далі можна буде обстрілювати лівий берег з більш вигідних позицій: логістику навколо Мелітополя можна буде паралізувати. Росіянам і так важко, а буде ще гірше", - сказав Фейгін.

Інший сценарій - до зими Україна не поверне Херсон, тому що Росія встигне залатати дірки на фронті новомобілізованими.

"В такому разі ЗСУ не підуть в лоба, а будуть завдавати істотних ударів по ворогу з дистанції. А можливо тут відбудеться черговий трюк від України: чекали в Херсоні - пішли на Ізюм. Пам'ятаєте? Я не виключаю маневр від ЗСУ, які цього разу також можуть зманеврувати і завдати удару на іншому напрямку", - додав правозахисник.

Фейгін також відзначив, що на Заході твердо вирішили поставити крапку на проекті "Володимир Путін". 

"Ядерні погрози стали останньою краплею. Путіна будуть добивати. На Заході остаточно зрозуміли, що треба покінчити з ним. В короткостроковій перспективі вони можуть домовитися з Кремлем, щоб знизити напругу щодо ядерки. В довгостроковій перспективі - вже не домовитися", - сказав Фейгін.

Звільнення Херсонської області: що відомо

Наприкінці серпня Збройні Сили України пішли в контрнаступ на Херсонщині. Станом на 21 жовтня у Херсонській області вдалося звільнити 88 населених пунктів. Деокупація триває.

В Інституті вивчення війни припустили, що окупанти готуються тікати зі значних територій.

Президент Володимир Зеленської заявив, що загарбники замінували Каховську дамбу.

Міністр Резніков заявив, що українські воїни контролюють всі мости через Дніпро у Херсоні, тому окупанти не зможуть покинути місто, як це було в Ізюмі. За його словами, окупантам небезпечно для життя залишатися в Херсоні та вести вуличні бої із ЗСУ. Шляхів відступу не буде.