ЗСУ потопили крейсер "Москва" / фото Facebook Міноборони РФ

Українське командування знищило величезний військовий корабель "Москва", використовуючи безпілотники, щоб відвернути його системи захисту, і завдавши ударів надводними ракетами.

Видання MailOne опублікувало статтю, в якій експерти захопилися геніальним ходом українського командування.

Раптова атака сталася вночі, коли "Москва" знаходився в 60 милях на південь від Одеси. Команда корабля відстежувала помилкові цілі - турецькі безпілотники TB2, не підозрюючи, що пара протикорабельних ракет Neptune R360 українського Виробництва прямувала в їх бік.

Відео дня

Дві ракети, кожна вагою в тонну, врізалися в лівий борт 611-футової "Москви", сильно розгойдавши її і викликавши катастрофічний вибух і сильні пожежі.

Західні представники заявили, що ця операція продемонструвала здатність України завдавати ударів по росіянам в районах, де вони вважали себе невразливими. І відкинули заяви Росії про те, що на борту "Москви" була просто пожежа, яка призвела до вибуху великої кількості боєприпасів.

Ракетний крейсер "Москва" пішов на дно: що відомо

13 квітня в акваторії Чорного моря у російський ракетний крейсер "Москва" влучили українські крилаті ракети "Нептун". За даними українського військового командування, в результаті корабель отримав пошкодження, загорівся, згодом перевернувся і потонув.

У Міноборони РФ стверджували, що на кораблі сталася детонація боєприпасів, а потонув він при буксируванні.

"Москва" - російський гвардійський ракетний крейсер. Входив до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії. Побудований свого часу на суднобудівному заводі в Миколаєві, спочатку отримав назву "Слава", пізніше був перейменований в "Москва".

24 лютого 2022 року під час російського вторгнення в Україну брав участь у захопленні острова Зміїний.