Зеленський провів важливу Ставку про Куп’янськ та Авдіївку / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача щодо безпеки у Чорному морі, а також заслухав доповіді командувачів про ситуацію в Куп'янську, Авдіївці, Херсоні.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Тривала, важлива Ставка. У Міжнародний день Чорного моря – про безпеку саме в цьому регіоні. Безперешкодна робота "зернового коридору". Боротьба з діями ворога, які ставлять під загрозу мирне судноплавство. Зниження спроможностей ворожого флоту. Доповіді командувача ВМС ЗСУ Неїжпапи, начальника ГУР МО Буданова, голови СБУ Малюка. Безпека Одещини: захист людей, енергетичних об’єктів, портової інфраструктури. Посилення регіональної системи ППО. Так само посилення протиповітряної оборони та захист об’єктів критичної інфраструктури в прикордонних та прифронтових регіонах. Командувач Повітряних сил Олещук", - зазначив він.

Відео дня

За словами Зеленського, також було обговорено питання нарощування вітчизняного виробництва артсистем та артснарядів натівського стандарту та графіки постачання зброї від партнерів. 

Зеленський змінив склад Ставки 

Раніше Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Так, до персонального складу Ставки Верховного Головнокомандувача увійде Баргилевич Анатолій Владиславович, який є командувачем Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Водночас Сергія Крука (екс-глава Державної служби з надзвичайних ситуацій) та Ігоря Танцюру (колишній командувач Сил ТРО) зі складу Ставки виведено.

Вас також можуть зацікавити новини: