Михайло Подоляк выдреагував на заяву Медведєва / фото facebook.com/mpodolyak2

Під час масованої ракетної атаки 7 лютого одна з російських ракет наблизилась до кордону з Польщею. Це була свідома провокація росіян, аби показати, що вони не бояться НАТО, заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю 24 каналу.

"Це якраз таки є класичною російською бравадою. Мовляв, ми можемо це зробити, ми можемо долітати до кордону НАТО, а потім повертати і вбивати цивільне населення, а ви будете налякані, бо практично до вас долетіло, та нічого не робитимете, бо ракета вб'є громадян України", – зазначив він.

Подоляк також прокоментував сьогоднішню заяву екс-президента РФ, заступника голови Радбезу Росії Дмитра Медведєва, який пригрозив країнам НАТО ракетами "зі спеціальними боєголовками", вочевидь, натякаючи саме на ядерну зброю.

Відео дня

"Росія поводить себе максимально знахабніло. Вони починають ображати всіх, провокувати. Оці ракети, які летять в бік Польщі, супроводжуються погрозами "наступна Варшава". Росіяни підтримують наративи, що війна буде обов'язково, і вони одразу захоплять Балтійське море. Поводяться так, як і притаманно Росії", – наголосив Подоляк.

Російська ракета біля кордонів Польщі

Як писав УНІАН, під час ранкової ракетної атаки проти України одна з російських ракет наблизилася на відстань близько 20 км до польського кордону, і лише потім змінила напрям руху знову вглиб України. Через це Польща була змушена екстренно піднімати в повітря власні винищувачі, аби перехопити ракету.

Після цього міністр оборони Польщі вийшов із заявою, в якій попередив про зростання загрози з боку Росії. На його думку, агресор вже відновився після початкових втрат у війні.

Вас також можуть зацікавити новини: