Міністр додав, що що Польща продовжить передавати Україні військову техніку / фото ua.depositphotos.com

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш прокоментував сьогоднішню атаку РФ на Україну, заявивши, що Росія змогла компенсувати втрати, яких зазнала на початку війни, тож треба готуватися до найгіршого сценарію.

"Росія проводить дуже масовану атаку, і вона готова до цієї атаки. Вона компенсувала втрати, яких зазнала на початку війни, а це було два роки тому, вона перевела своє виробництво на військовий лад, у неї є союзники, такі як Північна Корея, які постачають їй велику кількість боєприпасів", - приводить слова міністра оборони Rzeczpospolita.

Він додав також, що під час атак на Україну більшість ракет летить у бік Польщі і наголосив, що треба бути готовими "до будь-якого сценарію, в тому числі найгіршого, в будь-який час".

Відео дня

"З самого ранку по всій території України оголошено повітряну тривогу. Це повторюється, циклічно вже, на жаль, раз на тиждень, раз на 10 днів. Ці атаки носять масований характер. І більшість ракет летять на захід, у бік Польщі. Вони, звичайно, маневрують, маючи на меті українську територію. Але станом на сьогодні, на сьогоднішній ранок, всі системи безпеки в Польщі приведені в повну бойову готовність", - сказав польський міністр оборони.

Крім того, на запитання, чи можливий ракетний удар Росії по Польщі або наземний наступ у найближчі місяці, міністр зазначив, що "це готовність, яку ми повинні мати і про яку ми повинні постійно пам'ятати", - відповів він.

Косіняк-Камиш також повідомив, що Польща продовжить передавати Україні військову техніку.

Сьогоднішня атака РФ по Україні - що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Росія провела масовану повітряну атаку по території України.

Росія запустила по Україні 64 засобами повітряного нападу (Shahed-136/131, крилаті ракети Х-101/Х-555 / Х-55 і Х-22, а також крилаті ракети "Калібр", балістичні ракети "Іскандер-М" і зенітні керовані ракети С-300). Всього вдалося знищити 44 повітряних цілі - 29 ракет і 15 дронів-камікадзе.

У Києві відбулося влучання в багатоповерхівку, відомо про 4 загиблих та багато постраждалих .

Як повідомили у повітряних силах, російські ракети, маневруючи, не долетіли всього 50 км до кордону з Польщею. Через це Польща 7 лютого екстрено підняла свою та союзницьку авіацію, задіявши військовий протокол щодо захисту неба.

Вас також можуть зацікавити новини: