Росіяни б'ють ракетами по мирних українських містах / скріншот

Потенціал Росії з накопичення боєкомплекту міг знизитися і вже становить не 5-7 ракет на добу, а всього 2-4.

Таке припущення зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко після останнього масованого ракетного удару Росії 14 січня: "У цілому я особисто очікував дещо іншого, з урахуванням середньостатистичного накопичення боєкомплекту у російських військ в межах 5-7 ракет на добу. Я очікував "прильоту" щонайменше 70 ракет. Але "приліт" склав 38 ракет у складі Х-101, КР "Калібр", Х-59, Х-22... Змішана, неуніфікована номенклатура, обмеженою кількістю. У два рази менша від очікуваної кількості".

При цьому Коваленко припустив, що росіяни не розтратили весь боєкомплект на удар 14 січня, щоб дорозвідати й атакувати в наступні дні, але цього не відбувається.

Відео дня

"Це наводить на наступні обережні висновки: 14 січня був застосований весь накопичений до цієї дати БК; за два тижні російські війська змогли накопичити уу два рази менше ракет, ніж у попередні місяці; можливо, у них виникла проблема накопичення БК на одному з етапів: виробництво, зняття з зберігання, логістика".

Ракетний удар Росії 14 січня - що повідомлялося

Нагадаємо, 14 січня Росія атакувала українські міста ракетами.

В тому числі російські військові вдарили ракетою Х-22 по багатоповерховому будинку в Дніпрі. Один з під'їздів будинку був повністю зруйнований. Під завалами опинилися люди. Загинуло понад 40 людей.