РФ може наступного тижня здійснити масовану атаку, попередили у ЗСУ / фото REUTERS

Російські окупанти можуть зробити новий масований обстріл України на початку наступного тижня.

Противник готується до хвилі масованої атаки близько двох тижнів, розповів військовий льотчик-інструктор, полковником запасу Збройних сил України Роман Світан "24 каналу".

"...Тому, якщо вона (масована атака Росії - Ред.) і буде, то, я думаю, на початку наступного тижня, не раніше", - попередив експерт.

Відео дня

Полковник додав, що разом з ракетами супротивник може запустити іранські дрони "Шахед". Військовий льотчик підкреслив, що "ми по "Шахедах" працюємо до 100%, по ракетах - 80-85%".

"...є вже певні логістичні проблеми у росіян після ударів по "Енгельсу", по "Дягілєво", і вони прекрасно розуміють, що ми будемо відстежувати рух носіїв (ракет - Ред.)... до Уралу, як мінімум,... тому вони будуть... зараз, швидше за все, змінювати маршрути польотів самих ракетоносців, ну, і ракет, в тому числі... зміна маршрутів... може затягнути час підготовки (удару - Ред.)", - пояснив експерт.

Нагадаємо, 5 грудня стало відомо, що на російській авіабазі "Енгельс" в Саратовській області і на авіабазі "Дягілєво" біля Рязані були вибухи. Пізніше з'явилася інформація, що на базі "Енгельс" пошкоджено два бомбардувальники Ту-95, а на авіабазі "Дягілєво" унаслідок вибуху бензовоза загинули три людини.

Масовані обстріли України Росією - що потрібно знати

Раніше російські загарбники не раз атакували Україну ракетами і дронами. Вороги 5 грудня здійснили восьму за рахунком масовану атаку на українські об'єкти критичної інфраструктури. Загарбники цього дня запустили понад 70 ракет, 61 з них знищено захисниками України.

"Прильоти" є в низці областей - Київській, Вінницькій та Одеській, пошкоджено об'єкти енергосистеми

Вранці 14 грудня загарбники запустили по Україні дрони-камікадзе. У Києві та області ліквідовано 13 з 13 ворожих дронів, пошкоджено п'ять будинків.

Раніше в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили, що у ворогів є ракети ще на три-п'ять хвиль масованих атак.

Вас також можуть зацікавити новини: