Подоляк пояснив ниття Росії через переговори / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін не пропонує мирні переговори. Кремлівський диктатор просить перепочинок, щоб накопичити сили і продовжити вбивати українців.

"Людина зайшла на чужу територію, вбила людей. Переговори про що з ним вести? Про який мир? Ні, це не про мир. Він пропонує капітуляцію. Ми повинні визнати, що він вбивав наших людей - це правильно? Що він має право нас вирізати? Про це хочете з ним розмовляти? Сидить (Путін - УНІАН) і каже, що готовий з нами розмовляти. Про що? Про те, що він наших людей вирізав й тому не треба його карати? Ні!"- заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телеканалу Freedom.

При цьому він вказав, що переговори можуть вестися тільки в Гаазі, а світовій спільноті важливо зрозуміти, що не можна розмовляти з вбивцею, який демонстративно вбиває.

"Він вам не пропонує ні мир, ні правила, нічого. Він вам пропонує узаконити його право вас вбивати. Пропонує повернутися в традиційну для Росії гру - дайте нам перепочинок. Давайте ми сядемо на фіктивні переговори, будемо їх принижувати, а в цей час інтенсивність вогню знизитися, ми зможемо накопичити ресурс, який нам потрібен, провести певну ротацію, мобілізацію й далі продовжувати різати. Він це відкрито говорить. Не треба називати це переговорами", - обурився Подоляк.

Крім того, радник глави ОПУ на своїй сторінці в соцмережі Х написав, що Москва не здатна домовлятися, тому світ не повинен дати Кремлю знову себе обдурити.

Крім того, він вказав, що Путін говорить не про переговори в класичному розумінні, а виключно про один із сценаріїв:

  • натиснути на Україну і змусити її капітулювати або заморозити конфлікт до наступного етапу;
  • надати оперативну паузу Росії, щоб ще більше озброїти своїх терористів і продовжити здійснювати військові злочини;
  • уникнути програшу Росії і трансформаційної революції, щоб "не втратити обличчя".

"Все це дуже примітивно, передбачувано і банально, коли ми говоримо про плани Росії. Тому ще раз - живіть без ілюзій, не слухайте Росію, не звертайте уваги на геноцидні бажання колективного "Путіна", - підкреслив Подоляк.

Переговори України і Росії - останні новини

Президент Володимир Зеленський говорив, що не піде на переговори з Росією, поки московські війська залишаються на українській території. Рік тому він запропонував публічну форму переговорів, проте у Кремлі заявили, що публічних переговорів "не буває".

Водночас у Москві неодноразово маніпулюють на темі переговорів. У Путіна вимагають, щоб українці перестала захищатися та визнали окупацію територій.

Днями міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров й зовсім заявив про "змову" навколо переговорів з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: