Олег Жданов назвав умову, за якої в РФ настане колапс мобілізаційної системи / фото REUTERS

У Росії в середньому два рази на рік в армію призивають приблизно 130 тис. осіб, ця цифра є показником пропускної здатності мобілізаційної системи.

РФ може набрати таку кількість мобілізованих, а потім "почнеться колапс", розповів полковник Збройних Сил України в запасі, військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону.

За його словами, колапс вже видно - не вистачає форми, бронежилетів, касок, аптечок.

Відео дня

"...у середньому Росія призиває десь 130 тис. двічі на рік... До речі, весняний призов був провалений, і вони на два тижні його продовжували - не змогли набрати необхідну кількість. Але 130 тис. - це показник пропускної здатності системи мобілізації РФ. Так, вони таке число можуть зібрати, а далі розпочнеться колапс...", - попередив співрозмовник.

Часткова мобілізація в Росії 2022 і протести в Дагестані - важливі новини

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня заявив, що з цього дня в країні починається часткова мобілізація російських військовослужбовців.

Глава Росії стверджував, що мобілізувати будуть тільки тих військових, які знаходяться в запасі. Російський міністр оборони Сергій Шойгу сказав, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб, проте в росЗМІ стверджують, що до лав армії можуть потрапити понад мільйон людей.

У мережі не раз повідомляли, що повістки отримують не тільки військові в запасі.

Західні ЗМІ писали, що після оголошення Путіним мобілізації понад 200 тисяч осіб вже покинули Росію.

Через мобілізацію в Дагестані почалися потужні протести, на вулиці вийшли сотні людей. Найбільший мітинг пройшов у столиці Дагестану Махачкалі. Більшість протестувальників - жінки, вони виступали проти того, щоб близькі чоловіки йшли воювати проти України.

Російські силовики застосували проти учасників протестів сльозогінний газ, були затримані понад сотня осіб.

Довідка УНІАН. У Росії зазвичай людей, які не знаходяться в запасі, призивають до лав армії з 1 квітня до 15 липня та в період 1 жовтня - 31 грудня.

Вас також можуть зацікавити новини: