Російських окупантів в Україні чекає сумний результат / фото ГУР МО

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий прокоментував оголошення Путіним часткової мобілізації в Росії.

Про це він висловився в ефірі телеканалу Freedom.

"Це жест відчаю. Після того, як не вдавалося набрати ні регіональні підрозділи, ні ув'язнених, ні ПВК. Коли вибрали весь мобресурс по так званим "ЛДНР", вони пішли на найвідчайдушніший жест", - сказав він.

Військовий оцінив потенційні можливості мобілізованих з "ЛДРН".

"Людей без мінімальної підготовки відправляють на фронт. Вони не укомплектовані нормальною технікою і спорядженням", - зазначив він.

Череватий розповів про майбутнє нових російських мобілізованих з РФ.

"Їх чекає три варіанти: якщо пощастить - полон, якщо трохи менше - каліка, або головний приз - смерть. У них є шанс тікати від цієї мобілізації, тікати за кордон, ховатися і протестувати", - додав військовий.

Він також розповів про ситуацію на харківському, донецькому та луганському напрямках.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 вересня, президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії. За його словами, призову підлягатимуть тільки військовослужбовці, які перебувають у запасі.

У свою чергу міністр оборони РФ Сергій Шойгу уточнив, що мобілізувати планують близько 300 тис.осіб.

У Міністерстві внутрішніх справ України прогнозують, що під час першої хвилі мобілізації в РФ можуть мобілізувати близько 40-50 тисяч резервістів, оскільки на більшу кількість просто не вистачить екіпіровки.

Як зазначив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, метою мобілізації для Росії є стабілізація лінії фронту, щоб не дати українським військовим просунутися вперед.