ЗСУ повинні завадити росіянами скористатись перевагою глибокої оборони / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Наразі Запорізький напрямок фронту почав оживати. Там починається формування майбутнього поля бою, що нагадує операцію зі звільнення правого берега Херсонської області.

Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, українські воїни вже проводять розвідку боєм.

"Там вже робляться рейдові дії нашими військовими, відбувається розвідка боєм, здійснюються удари вглиб території противника. Вже починається період формування майбутнього поля бою, яка нагадує операцію зі звільненням правого берега Херсонщини", - розповів Згурець.

Відео дня

На думку експерта, в українських захисників має бути план, який не дозволить окупаційній армії скористатися перевагою глибокої оборони.

"Зараз начебто все очевидно, що нам потрібно наступати в напрямку Мелітополя, Бердянська, Маріуполя. Але за цією очевидністю має стояти такий план, який не дозволить росіянам скористатися перевагою глибокої оборони, яку вони намагаються побудувати на цій ділянці фронту", - пояснив він.

Війна в Україні - Запорізький напрямок

На думку багатьох експертів, місто Мелітополь є ключем до звільнення від росіян півдня України. Воно окуповане з лютого 2022 року і є частиною "сухопутного коридору" РФ до Криму.

У зв'язку з цим, удари ЗСУ спрямовані насамперед на логістичні шляхи ворога.

Як раніше повідомляв УНІАН, окупанти готуються до контрнаступу ВСУ і продовжують посилювати лінію оборони на Запорізькому напрямку.

На думку британської розвідки, росіяни зрозуміли, що не можуть захопити Запоріжжя, а тому вирішили оголосити "столицею" окупованої частини області саме Мелітополь.

Варто додати, що свою неспроможність щось зробити на полі бою росіяни намагаються компенсувати постійними обстрілами вільної від окупантів території. Один з останніх ударів стався 18 березня. Тоді росіяни вдарили по одному з найкращих та найзатишніших житлових комплексів Запоріжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: