Українські воїни відбили десятки атак з боку супротивника / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

За добу українські військові відбили понад 80 атак з боку російських окупантів на п'ятьох напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 6:00 неділі, 19 березня. "Попри людські втрати, Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну. Основні зусилля противник зосереджує на спробах повного захоплення Донецької та Луганської областей", - розповіли у Генштабі.

Для досягнення своїх цілей продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Так, протягом минулої доби українськими захисниками було відбито 83 атаки на цій ділянці фронту.

Відео дня

Наголошується, що наразі епіцентром бойових дій залишається Бахмут. На цьому напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника у північній частині Бахмута, а також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Богданівка.

Крім того, на Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ. Зокрема, окупанти вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Верхньокам’янське та Спірне.

За даними Генштабу, на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, а також Мар’їнка, яку окупанти атакували 15 разів.

Війна Росії проти України - сьогодні це варто знати

Вранці 18 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському, Шахтарському й Мар’їнському напрямках росіяни за минулу добу здійснили понад 100 атак, і їх відбили українські воїни.

На Добрасі ворог зазнає дуже великих втрат. За офиційними даними, втрати росіян в Україні на 19 березня становлять 164 200 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: