Генерал пролив світло на запаси крилатих ракет в Росії / фото Telegram, Андрій Нєбитов

Російська Федерація має ресурси, щоб атакувати Україну з повітря з нинішньою інтенсивністю ще кілька років. Немає приводу для оптимізму і з приводу запасів крилатих ракет повітряного базування в Росії. 

На думку першого заступника голови оборонного комітету Верховної Ради, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, Москва може підтримувати і нарощувати авіацію за рахунок "вражаючої чисельності її бойового складу".

"Росія продовжує перекидати з "тилових" округів авіаційну техніку для поповнення втрат і має ще достатньо ресурсів для ведення боротьби в повітряному просторі з існуючою інтенсивністю протягом кількох наступних років", - зазначив Забродський у статті для Укрінформу.

Відео дня

При цьому він вказав, що запаси крилатих ракет повітряного базування у Росії не безмежні, але "в цьому відсутній який-небудь привід для оптимізму".

"Просто очікувати і сподіватися, що повітряні атаки припиняться, враховуючи брак у противника засобів ураження, найгірше, що можна робити в поточній ситуації. На просте запитання: "коли таке може статися?", існує не менш проста відповідь - ніколи", - пояснив генерал.

Крім того, він повідомив, що російське керівництво займається питанням поповнення запасів ракет, зокрема одне з рішень, яке реалізується, засноване на "відносній доступності авіаційних і ракетних засобів ураження для зовнішньої поставки". 

Запаси ракет в Росії - що відомо

Російська Федерація активно використовує крилаті ракети для ударів по Україні. 

Після чергової ракетної атаки 5 грудня глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що Москва вийшла за межі необхідного для її захисту резерву крилатих і балістичних ракет. Він зазначив, що у Росії залишилося менше 13% ракет "Іскандер".

При цьому глава ГУР Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що у Кремля вистачить озброєння ще на кілька атак. Він упевнений, що окупанти будуть вистрілювати запаси ракет "до нуля".

10 грудня Міноборони Великобританії повідомило, що Росія може отримати від Ірану сотні балістичних ракет. 11 грудня речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат заявив, що Москва прагне отримати іранські ракети будь-яким способом.

Вас також можуть зацікавити новини: