САУ PzH 2000 / фото Bundeswehr

Самохідні артилерійські установки Panzerhaubitzen 2000, які були передані ЗСУ, активно зношуються в результаті бойових дій. А з ремонтом гаубиць виникають проблеми через відсутність деталей.

Такою інформацією поділилося видання Spiegel з посиланням на власні джерела. Як повідомили журналісти, в Бундесвері допустили помилки при плануванні поставок додаткових деталей до PzH 2000 і реактивних систем залпового вогню Mars II. Через це боєздатність відправленого в Україну німецького озброєння знаходиться під загрозою.

"Міноборони Німеччини не змогло вчасно замовити великі пакети запчастин для регулярного ремонту САУ і підтримки їх у робочому стані", — повідомили журналісти.

Відео дня

За даними Spiegel, більшість PzH 2000, які використовують ЗСУ для протистояння російським окупантам, вже потребують ремонту. Українські військові інтенсивно застосовують важке озброєння на фронті. Вони випускають до 300 снарядів в день з однієї САУ, що призводить до швидкого зносу.

"Відсутність запчастин нікого не дивує. Наприкінці літа відділ закупівель Бундесверу безрезультатно попереджав Міністерство про необхідність замовити великі пакети запчастин для гаубиць і реактивних систем залпового вогню Mars II, оскільки терміни доставки занадто тривалі. Однак досі відповідних вказівок від так званого спецштабу України не приходило", — повідомили в Spiegel.

Ремонт озброєння з Німеччини

ФРН передала Україні 14 PzH 2000, а ще 8 відправили Нідерланди. В рамках зустрічі союзників у форматі "Рамштайн-6" Німеччина гарантувала додаткові гаубиці для ВСУ. Правда, їх кількість не повідомлялась.

Пошкоджені Panzerhaubitzen 2000 відновлювали в Литві. Держава повернула їх у вже відремонтованому вигляді в середині жовтня.

Раніше цього тижня Німеччина пообіцяла створити в Словаччині центр відновлення пошкодженої зброї, переданої Україні. Основна увага буде приділена саме PzH 2000.

Вас также могут заинтересовать новости: