Німеччина передасть Україні додаткові PzH 2000 / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Німеччина зобов'язується передати Україні додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000 та реактивні системи залпового вогню MARS II.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Німеччини в мікроблозі Twitter.

"Зустріч у форматі "Рамштайн" відбувається у воєнний час: атаки ракетами і часткова мобілізація в Росії, імітація референдумів, і контрнаступ України. Ми координуємо нашу нинішню підтримку. У наступні кілька тижнів Україні буде передано більше PzH 2000 і MARS II", - йдеться у повідомленні.

"Рамштайн-6": що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 жовтня, в Брюсселі (Бельгія) проходить засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-6").

На початку засідання міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що українські військові змінили динаміку війни, яку розв'язала Росія, підтримка України посилиться.

У свою чергу, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що оптимістично налаштований щодо посилення протиповітряної оборони України. За його словами, перший пункт сьогоднішнього порядку денного зустрічей "Рамштайн-6" і міністрів оборони НАТО - зміцнення ППО України.

Вас также могут заинтересовать новости: