Підготовка до контрнаступу ЗСУ "ускладнена": експерт розповів про наслідки битв за Бахмут для РФ / t.me/DPSUkr

Зусилля Росії з захоплення Бахмута в Донецькій області призвели до того, що підрозділи ПВК "Вагнера" були розбиті, а підготовку до контрнаступу ЗСУ "ускладнено". Таку думку в коментарі Sky News озвучив британський генерал у відставці Річард Берронс.

Експерт наголосив, що Москві довелося перекинути "дорогоцінні резерви людей", щоб зупинити просування українських сил біля Бахмута.

"Це стало культовим боєм між двома сторонами, в якому вони кинули в бій тисячі людей, і в результаті, по суті, нічия, але втрати з обох сторін феноменальні. Росії довелося перекинути дорогоцінні резерви людей і боєприпасів, щоб зупинити рух українців на північ і південь від міста, що ускладнило їхню підготовку до наступу, але наступна велика справа — контрнаступ України", – зазначає він. 

Відео дня

Берронс констатує, що в боях за Бахмут ПВК "Вагнера", яка брала активну участь у спробах росіян окупувати місто, була "розбита". 

"Головне, що з цього випливає, це те, що ПВК "Вагнера" хоча б на час виходить з боротьби – її зламав Бахмут", – додає він.

Ситуація в Бахмуті - останні новини

20 травня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вкотре відзвітував про захоплення Бахмута. Інформацію про захоплення міста спростували українська влада і військові. 

21 травня заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що ЗСУ контролюють невелику частину Бахмута (певні інфраструктурні та промислові об'єкти, приватний сектор). Станом на ранок 22 травня також залишається за нами контроль невеликої частини міста. 

У неділю, в останній день саміту "Великої сімки" в Японії президент США Джо Байден озвучив втрати росіян у боях за Бахмут - 100 тисяч людей. Цю оцінку підтвердили в ГУР Міноборони України. 

Вас також можуть зацікавити новини: